INSPEKCIJA PONIŠTILA IZBOR PREDSEDNIKA KIK BOKS SAVEZA: Članarina klubovima skočila sa 15.000 na 80.000 za dve godine unapred!
Foto: arhiva Marijana Pelević

rešenje

INSPEKCIJA PONIŠTILA IZBOR PREDSEDNIKA KIK BOKS SAVEZA: Članarina klubovima skočila sa 15.000 na 80.000 za dve godine unapred!

Ostali sportovi -

Inspekcija Ministarstva sporta utvrdila je da je novo rukovodstvo Kik boks saveza Srbije izabrano na nelegalana način.

Državni inspektori utvrdili su brojne nezakonite radnje na sednici Skupštine Kik saveza Srbije koja je održana u Kraljevu 29. jula 2023. godine i u skladu s tim su doneli rešenje u kome se nalaže opoziv odluke:

- Nalaže se Kik boks savezu Srbije da van snage stavi odluku o izboru predsednika Kik boks saveza Srbije koja je doneta 29. jula na sednice vanredne skupštine održane u Kraljevu - stoji u zvaničnoj odluci Odeseka za inspekcije Ministarstva sporta.

Podsećamo, na Skupšitini kik boks saveza Srbije u Kraljevu za predsednika izabran je Duško Basrak, glasovima 35 od 74 prisutna delegata. To po statutu znači da je izbor nelegitiman. Novo rukovodstvo KSBS uložilo je žalba na ovu odluku Ministarstva sporta.

U međuvremenu, rukovodstvo Kik boks saveza Srbije poslalo je klubovima dopis u kome ih mole da zahtevaju "da KBKS sazove vanrednu skupštinu sa samo jednom tačkom - izbor predsednika". Međutim, taj proces ni ne sme da se održava pre konačne odluke Ministarstva sporta po žalbi KBSS na odluku o nelegitimnosti izbora predsednika.

Od izbora novog predsednika, kiks boks klubovi u Srbiji pozvani su od strane Kiks boks saveza Srbije da unapred uplate dve godišnje članarine u ukupnom iznosu od 80.000 dinara i to u roku od dva dana. Članarine bi se odnosile za 2024. i 2025. godinu.

Dosada je članarina iznosila 15.000 dinara i nikada se nije plaćala za dve godine unapred. Sve ovo izazvalo je izuzetno negodovanje velike većine kik boks klubova u Srbiji koji nisu želeli da 2023. godine placaju članarinu za 2025. godinu.

U dopisu koji im je stigao iz Kik boks saveza Srbije navodi se da će u slučaju odbijanja plaćanja članarine za dve godine "unapred ostati i bez pomoći lokalnih samouprava". Nije poznat mehanizam koji bi to KBSS to uradio:

- U suprotnom sve aktivnosti Kik boks saveza Srbije biće ugašene pa klubovi i njegovi takmičari neće moći da računaju na finansijsku pomoć i podršku lokalnih samouprava - glasi odluka Kiks boksa saveza Srbije doneta na sednici Upravnog odbora u kojoj se dodaje:

- Neophodno je da svi klubovi solidarno i bez mnogo komentarisanja i kritikovana učine ono što se od njih traži.

Klubovi koji plate unapred članarine za 2024. i 2025. godinu oslobođeni su da plate članarinu za 2026. godinu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track