100 GODINA POSTOJANJA: Veliki jubilej Rvačkog kluba Radničkog
Foto: Privatna Arhiva

ROĐENDAN

100 GODINA POSTOJANJA: Veliki jubilej Rvačkog kluba Radničkog

Ostali sportovi -

Rvački klub Radnički proslavlja veliki jubilej - 100 godina postojanja. Prigodna svečanost povodom jednog veka od osnivanja beogradskog rvačkog kolektiva biće održana u utorak u hotelu Moskva sa početkom u 18 časova, a tom prilikom biće nagrađeni svi oni koji su zaslužni za ono što je Radnički bio i ostao svih ovih 100 godina - veliki rasadnik rvačkih talenata.

"Kroz rvački klub Radnički je za sve ove godine prošla plejada učesnika, svetskih i evropskih prvenstava i olimpijskih igara", počinje priču Mladen Kecman, sportski direktor RK Radnički.

"Rvači Radničkog su kroz bogatu istoriju doneli 11 medalja našoj zemlji sa velikih takmičenja, a 1973. godine klub je bio i šampion države. Takođe, Radnički je u čitavom regionu bio prepoznatljiv kao klub sa najboljom školom rvanja. Ipak, ono na šta smo psebno ponosni je činjenica da se u Radničkom osim rezultata na strunjači vodilo računa i o obrazovanju, vaspitanju, međuljudskim odnosima... Rvački klub Radnički je u neku ruku bio ogledalo prepoznatljivog duha Crvenog krsta i stecište lokal patriota. Naši rvači imali su nadimak romantiačri, jer su gajili duh starog Beograda, a to se održalo i danas", ističe Kecman.

Po rečima prvog operativcaRK Radnički ukupno će biti 25 laureata:

"Među dobitnicima priznanja biće Momir Kecman, Prvoslav Ilić, Goran Kasum, Branko Kovačević i Dušan Stokić, koji su osvajali odličja na velikim takmičenjima, kao i legendarni trener Miroslav Čitaković. Specijalne nagrade dodelićemo predsedniku Svetske rvačke federacije Nenadu Lalović, koji će biti naš specijalni gost, kao i Željku Trajkoviću, doskorašnjem prvom čoveku Rvačkog saveza Srbije, sada pomoćniku ministra sporta kao i našem zlatnom olimpijcu Davoru Štefaneku, predsedniku Sportskog saveza Srbije koji nam pružaju veliku podršku".

O planovima za budućnost Kecman je rekao:

"Najvažniji projekat za nas je nova sala koja je u izgradnji i koju investira država Srbija. To će nam u velikoj meri pomoći da nastavimo kvalitetno da radimo sa decom, brusimo rvačke talente, ali i od njih poravimo dobre ljude. Veliki doprinos u toj našoj specifičnoj metodici rada pružaju treneri Stanko Bogdan i Dragan Dešić, ako i dugogodišnji predsednik kluba Dragan Šebulov. Nadamo se da će narednih 100 godina biti još uspešnije, jer će to posredno doprineti i uspesima srpskog rvanja", zaključio je Kecman.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track