"SVAKE GODINE JE DRUGAČIJE, NEKAD SI BLIZU, NEKAD KILOMETRIMA DALEKO" Tijana zahvalna na 2023. godini: Neka nova bude još bolja!
Foto: Privatna arhiva

INTERVJU

"SVAKE GODINE JE DRUGAČIJE, NEKAD SI BLIZU, NEKAD KILOMETRIMA DALEKO" Tijana zahvalna na 2023. godini: Neka nova bude još bolja!

Ostali sportovi -

Srpska odbojkašica, Tijana Milojević, godinu je započela u Šenženu, a završila u Subotici.

Na samom startu 2023, odnosno na Božić, 7. januara, ostvarila je veliki uspeh pošto je sa klubom iz pomenutog grada u Kini, osvojila treće mesto u tamošnjem prvenstvu sa klubom u koji je stigla nakon velikog uspeha sa Crvenom zvezdom.

Od leta, Tijana igra za subotički Spartak, pa će joj biti lakše da praznike provede u okruženju kakvo priželjkuje.

Dvadesetpetogodišnja odbojkašica koja ima ulogu libera ponosna je rezultatima iz 2023, a nada se da će u godini koja je pred nama biti još uspešnija.

Kako po tvom mišljenju izgledaju idealni novogodišnji i božićni dani? Gde i sa kim je najbolje ih provesti?

- Mislim da ne postoje “idealni” dani, svake godine su drugačije želje i mogućnosti za novogodišnje dane kada se baviš sportom. Nekad si kod kuće nekada kilometrima daleko, ali svakako da su to dani sa porodicom, prijateljima. A što se tiče Božića, ti dani su uvek porodični.

1 / 7 Foto: Balint Zsolt

Kako će sve to iz prvog pitanja ove godine izgledati u realnosti? Da li ima prostora da se malo odmori od obaveza i da se provede vreme sa prijateljima i porodicom?

- ⁠Sa obzirom da ove sezone igram u Srbiji, lepo sam se odmorila i za Novu Godinu i za Božić.

Koji novogodišnji poklon koji si dobila pamtiš kao najlepši?

- ⁠Uh, ne bih mogla da izdvojim nijedan poklon. Za svaki sam sentimentalno vezana jer su to uvek pokloni od ljudi koje volim i koji mi znače.

Kako ocenjuješ 2023. godinu, rezultate i učinak tokom nje?

- Ova godina je bila jako lepa, odlični rezultati, mnogo uspomena, putovanja. Kao i svaka godina, postoje dobri i loši trenuci i sve je to sastavni deo života. Najponosnija sam što smo uzele medalju u kineskoj ligi sa klubom koji nikada do sada nije bio u top 3 ekipe. Zahvalna sam ovoj godini, ali isto tako spremna i uzbuđena za 2024. godinu i šta će ona sve doneti.

Kakve su želje za sledeću godinu? Prvenstveno profesionalni ciljevi, a posle i neki lični planovi, ako postoje.

- ⁠Pokusavam da što manje “planiram” svoj profesionalni život kada je odbojka u pitanju. Često se dešava da kada planiramo nešto, to se ne desi i posle se razočaramo. Tako da se nadam još boljoj odbojkaškoj godini nego što su bile prethodne i nekom novom iskustvu. Što se tice ličnih planova, ima ih dosta ali ne želim još ništa da otkrivam.

Napomena: Zabranjeno preuzimanje delova teksta bez pisane dozvole autora i uredništva Kurira

Bonus video:

02:28

Doček zlatnih odbojkašica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track