"MORAM DA GLUMIM NEKOG LUDAKA" Selektor Hrvatske POBESNEO, pa naišao na ŽESTOKE KRITIKE javnosti: "Način na koji gubi je BIZARAN"
Foto: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

vaterpolo

"MORAM DA GLUMIM NEKOG LUDAKA" Selektor Hrvatske POBESNEO, pa naišao na ŽESTOKE KRITIKE javnosti: "Način na koji gubi je BIZARAN"

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske poražena je od Crne Gore posle penala 15:13 (11:11) u meču grupne faze Evropskog prvenstva, a selektor reprezentacije koja je domaćin ovog takmičenja, Ivica Tucak, besneo je na sudije po završetku ovog meča.

- Pa ne mogu da verujem da dvojica sudija ne vide očigledan lakat u glavu, ali tek posle moje intervencije gde moram da glumim nekog ludaka. Nažalost, nakon toga smo odmah promašili peterac i nismo ga naplatili. Odmah je, naravno, došlo do prekida veze na suprotnoj strani, pa... Pa, sami smo krivi, ali da je svega bilo danas, bilo je - zagrmeo je Tucak, a njegove reči nisu naišle na podršku tamošnje javnosti.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske, Ivica Tucak
foto: Bozidar Vukicevic / imago sportfotodienst / Profimedia

Naime, hrvatski mediji okrivili su upravo selektora za poraz, pa se tako na portalu "Index.hr" pojavio tekst sa naslovom "Tucak tvrdi da je pokraden. Pogledajte gol Crne Gore, niko ne zna zašto je poništen", u kom se navodi sledeće:

- Možda suđenje zaista nije bilo najbolje, ali Tucak svakako ne bi trebalo da krivi sudije jer je način na koji je izgubio dosta bizaran. Da nije bilo jedne sporne sudijske odluke u poslednjim sekundama regularnog dela u utakmici, Crna Gora bi pobedila 12:11, a Hrvatska bi, kao treća u grupi, bila poslata u osminu finala i na mnogo teži žreb.

Dakle, Ivica Tucak našao se na meti žestokih kritika hrvatske javnosti, kako zbog poraza, tako i zbog izjava po završetku utakmice. Kako će to uticati na igre ove reprezentacije ostaje da se vidi.

Kurir sport / Index.hr / Ž.S.

BONUS VIDEO:

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track