STEVANOVIĆ POSLE FIJASKA DELFINA U ZAGREBU: Imali smo šansu da završimo pre penala, ali eto...
Foto: Luka Stanzl / Pixel Media / Profimedia Slično

VATERPOLO

STEVANOVIĆ POSLE FIJASKA DELFINA U ZAGREBU: Imali smo šansu da završimo pre penala, ali eto...

Ostali sportovi -

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović rekao je da je Mađarska u četvrtfinalu Evropskog prvenstva bila agresivnija i hrabrija, ali je istakao i da je njegov tim imao šansu da obezbedi polufinale i pre peteraca.

"Čestitam reprezentaciji Mađarske na zasluženom prolazu u polufinale. Mislim da su mnogo bolje ušli u meč, da su imali veću želju, a iz nje agresivnost i plivanje, takođe i hrabrost u napadu. Nismo im parirali, držali smo se na naš individualni kvalitet celu utakmicu", rekao je Stevanović, prenosi Mocarspot.

Uroš Stevanović
foto: Luka Stanzl / Pixel Media / Profimedia Slično

"Kada smo poveli 8:7, odmah su okrenuli. Na kraju smo došli do penala, i mi i oni smo imali šansu da završimo i pre toga, ali eto", dodao je on.

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Zagrebu, pošto je izgubila od Mađarske posle peteraca sa 14:15 (3:3, 2:2, 3:4, 2:1 - 4:5).

Srbija nije iskoristila ni drugu šansu da obezbedi plasman na Olimpijske igre u Parizu, ali će imati još jednu - na Svetskom prvenstvu u Dohi.

"Svaka utakmica za nas je važna, ovo je prvo takmičenje gde smo blizu kompletnog sastava. Moramo da iskoristimo sledeće dve utakmice da bismo se spremili za ono što nas čeka - Svetsko prvenstvo. I da izvadimo vizu za Olimpijske igre, to je glavni cilj", zaključio je Uroš Stevanović.

(Beta/Mozzartsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track