NAJBOLJI GEJMERI NA SVETU U BEOGRADU: Srbija među prvim domaćinima dodele nagrada za esportiste!
Foto: HLTV

counter-strike

NAJBOLJI GEJMERI NA SVETU U BEOGRADU: Srbija među prvim domaćinima dodele nagrada za esportiste!

Ostali sportovi -

Beograd će večeras u 18 časova ugostiti neke od najboljih profesionalnih gejmera na planeti, kada će u saradnji domaće kompanije Relog Media i portala HLTV biti održana dodela nagrada za najbolje Counter-Strike igrače u 2023. godini.

Zvezde najpopularnijeg elektronskog sporta su doputovale u Srbiju koja je posle Švedske prvi domaćin HLTV Award Show dodele nagrada. Po ugledu na Zlatnu loptu, smotru najboljih fudbalera sveta, vodeći svetski esport portal HLTV već 12 godina organizuje dodele nagrade za najbolje Counter-Strike esportiste.

esport, gejmeri
foto: HLTV

Sve veća popularnost profesionalnog gejminga je dovela do toga da su najbolji igrači danas među mladima sve popularniji i da su dostigli status velikih zvezda, što je između ostalog izazvalo i potrebu za svečanom dodelom nagrada.

Srbija koja je zahvaljući naporima gejming kompanije Relog Media postala jedna od ključnih destinacija za esport u ovom delu Evrope, je bila logičan izbor za ulogu domaćina ove godine, a sam centralni događaj dodele nagrada će se održati u MTS dvorani od 18 časova.

Relog Media i Arena Esport će imati priliku da u saradnji sa HLTV-om pokažu da je Srbija sjajan domaćin, i da još jednom potvrde da je Beograd spreman da se u njemu održe najveća esport takmičenja čiji nagradni fondovi danas iznose i po nekoliko miliona dolara.

1 / 4 Foto: HLTV

Pored naših najboljih esportista braće Nemanje i Nikole Kovač, koji su četvrti put zajedno u top 20 igrača sveta, na podijum će izaći mnoga poznata imena kao što su njihov saigrač iz G2 Esportsa Ilya "m0NESY" Osipov i glavni kandidat za titulu igrača godine, Francuz Mathieu "ZywOo" Herbaut.

Pored igrača, okupiće se i najbolji svetski voditelji, komentatori i analitičari, a među njima će biti i poznata lica sa Arena Esport televizije: Đorđe "Leško" Đurđev, Vukan "Svojke" Svojić i Milan "V1dojević" Vidojević.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track