NAJKONTROVERZNIJI GOL U ISTORIJI RUKOMETA! Evo zašto je SPEKTAKULARAN pogodak koji je doneo Francuzima produžetak - NEREGULARAN
Foto: Printscreen

PODIGLA SE PRAŠINA

NAJKONTROVERZNIJI GOL U ISTORIJI RUKOMETA! Evo zašto je SPEKTAKULARAN pogodak koji je doneo Francuzima produžetak - NEREGULARAN

Ostali sportovi -

Velika bura podigla se u rukometnoj javnosti zbog gola koji praktično odveo Francuze u finale Evropskog prvenstva...

Francuska i Švedska odigrale su jednu od najuzbudljivijih utakmica na velikim takmičenjima u istoriji rukometa.

Francuska je na čudesan način izborila plasman u veliko finale, pošto je nakon produžetka savladala Švedsku sa 34:30.

Utakmicu je obeležio kontroverzan gol Elaima Prandija, koji je Francuzima doneo produžetak na samom kraju regolarnog dela meča.

Švedska je bila na korak od trijumfa, međutim, u poslednjoj sekundi utakmice napravii su prekršaj, pa je Francuzima ostalo da izvedu udarac iz izuzetno teške pozicije, sa 10-ak metara udaljenosti od gola rivala.

Tada je Prandi uspeo da napravi neviđeno čudo. Bacio se u stranu, raspalio pored živog zida i na spektakularan način zatresao mrežu za produžetak. U nastavku Švedska jednostavno nije uspela da se oporavi od šoka, Francuzi su uspeli da se odlepe i na kraju izbore plasman u finale.

Nakon meča podigla se velika bura u rukometnoj javnosti zbog gola Prandija. Ispostavilo se da je gol koji je postigao za produžetak bio neregularan, pa su Šveđani odmah uložili žalbu EHF-u.

Zašto je gol bio neregularan?

Pravila kažu da igrač koji izvodi slobodan udarac ne sme da podiže jednu nogu sa parketa sve dok ne izbaci loptu iz ruke. Takođe, pre samog šuta ne sme da menja stajnu nogu. Naime, ako je podigao desnu, ne može ponovo stati na nju i podići levu. Prandi je upravo to uradio i zato je gol Francuske morao biti poništen.

Prandi
foto: Twitter Printscreen

Prandi je promenio stajnu nogu pre izvođenja udarca, što se jasno može videti na snimku. Prvo je podigao desnu nogu, a onda je spustio na parket, odrazio se u desno i tom prilikom podigao levu nogu.

To je promaklo sudijskom paru Nikolov - Načevski iz Makedonije i gol je priznat.

Kurir sport/J.M.

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track