ŠOK ODLUKA KOJA ĆE IZAZVATI NEVIĐENU BURU! EHF posle KONTROVERZNOG GOLA odbio žalbu Šveđana: Sudije nisu dužne da gledaju snimak!
Foto: Maximilian Koch / imago sportfotodienst / Profimedia

oglasio se ehf

ŠOK ODLUKA KOJA ĆE IZAZVATI NEVIĐENU BURU! EHF posle KONTROVERZNOG GOLA odbio žalbu Šveđana: Sudije nisu dužne da gledaju snimak!

Ostali sportovi -

Krovna organizacija evropskog rukometa (EHF) odbila je zvaničnu žalbu koju je reprezentacija Švedske podnela nakon kontroverznog gola Elaima Prandija koji je doneo Francuzima produžetak u polufinalu Evropskog prvenstva.

Francuzi su savladali Šveđane posle produžetka rezultatom 34:30, a meč je obeležio jedan od najkontroverznijih golova u istoriji ovog sporta.

vedska je bila na korak od trijumfa, međutim, u poslednjoj sekundi utakmice napravii su prekršaj, pa je Francuzima ostalo da izvedu udarac iz izuzetno teške pozicije, sa 10-ak metara udaljenosti od gola rivala.

Tada je Prandi uspeo da napravi neviđeno čudo. Bacio se u stranu, raspalio pored živog zida i na spektakularan način zatresao mrežu za produžetak. U nastavku Švedska jednostavno nije uspela da se oporavi od šoka, Francuzi su uspeli da se odlepe i na kraju izbore plasman u finale.

Nakon meča podigla se velika bura u rukometnoj javnosti zbog gola Prandija. Ispostavilo se da je gol koji je postigao za produžetak bio neregularan, pa su Šveđani odmah uložili žalbu EHF-u.

Insistirali su da sudije pogledaju snimak i na osnovu toga odluče da li će promeniti odluku i poništiti gol. Međutim, to se nije dogodilo. EHF tvrdi da dužnost sudija nije da koristi VAR.

"Nakon pažljive procene situacije odbor je odlučio da je korišćenje VAR tehnologiju samo opcija EHF sudija, a ne obaveza. Samo sudije ili delegat mogu da odluče da li će koristiti VAR. Odluka da se ne koristi VAR spada u delokrug EHF pravnih propisa kao i EHF EURO propisa i smatraće se činjeničnim i stoga konačna odluka ne podleže nikakvom prigovoru. Protest se stoga odbija kao neprihvatljiv", poručili su iz EHF-a.

Nema sumnje da će ova odluka dodatno razbesneti Šveđane.

Kurir sport/J.M.

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track