ŠOKIRAO SVET U POSLEDNJOJ TAJSONOVOJ BORBI! Srušio jednog od najvećih, a nikad ne biste pogodili čime se danas bavi! (VIDEO)
Foto: PAUL J. RICHARDS / AFP / Profimedia

SIMPATIČNA PRIČA

ŠOKIRAO SVET U POSLEDNJOJ TAJSONOVOJ BORBI! Srušio jednog od najvećih, a nikad ne biste pogodili čime se danas bavi! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Kevin Mekbrajd, bivši bokser iz Irske, šokirao je svet kada je pobedio Majka Tajsona u poslednjoj borbi jednog od najvećih svih vremena.

Mekbrajdov život potpuno je drugačiji od onoga što bi mnogi možda pomislili. Ipak se radi o čoveku koji je, na neki način, na najgori mogući način poslao velikog Tajsona u penziju.

Čuveni Amerikanac je izgubio tri od poslednje četiri borbe početkom 2000. godina kada, a poslednju borbu imao je 11. juna 2005. godine.

Tajson se posle toga nije borio sve do povratka u ring u novembru 2020. godine kada je izašao na megdan starom rivalu, Roju Džonsu u egzibiciji.

Sa druge strane Mekbrajd nije uspeo da pobedu nad Tajsonom iskoristi da izgradi dalju karijeru.

Majk Tajson, Kevin Mekbrajd
foto: PAUL J. RICHARDS / AFP / Profimedia

Doživeo je šest poraza u poslednjih sedam borbi i povukao se 2011. godine.

Sada ima 50 godina i zanimljiv život.

"Radim kao hirurg za drveće sada. Obaram drveće, čistim sneg, vičem 'čuvaj' i slično. Dobro je. Drži me zaposlenim. Moj posao je da podižem stvari i da ih spuštam dole".

Naravno ne zaboravlja trenutak kada je pobedio Tajsona.

"Često se vraćam na taj momenat jer kada govore o njegovom povratku uvek kažu da sam ja poslednji tip koji ga je pobedio. Sviđa mi se to. Nije da samo sedim i ponovo gledam borbu, ali neko je nedavno objavio klip na Fejsbuku i video sam ga - kakvo ostavrenje snova, zar ne?".

Tajson je izgubio dva puta od Evandera Holifilda 1996. i 1997. godine, ali je onda pobedio u narednih šest borbi. Izgubio je potom u borbi za titulu od Lenoksa Luisa, uspeo da pobedi Kliforda Erijena 2003. godine, ali je onda izgubio od Danija VIlijamsa i na kraju Mekbrajda.

Kurir sport

Bonus video:

01:53

Boks meč u Bugarskoj počeo uz Kebinu pesmu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track