MENE JE SRAMOTA, NIŠTA NISMO URADILI! Legenda srpskog rukometa ZAGRMELA: Svrha mog postojanja ovde je BESPOTREBNA!
Foto: STR / AFP / Profimedia

ostavka

MENE JE SRAMOTA, NIŠTA NISMO URADILI! Legenda srpskog rukometa ZAGRMELA: Svrha mog postojanja ovde je BESPOTREBNA!

Ostali sportovi -

Posle Jelene Erić ostavke na mesto u Upravnom odboru Rukometnog saveza Srbije podneli su Ljiljana Knežević i Milorad Krivokapić.

Ljiljana Knežević
foto: Printskrin/Jutjub

- Mene je sramota, ništa nismo uradili kao tim, svrha mog postojanja ovde je bespotrebna, ništa nisam doprinela – bile su reči Ljiljane Knežević izgovorene na Upravnom odboru neposredno pre nego što je podnela ostavku, piše Sportski žurnal.

Poznata kao moralna osoba i legenda rukometa koja je za reprezentaciju odigrala više od 240 utakmica i dala preko 4.500 golova u karijeri, Ljiljana Knežević, udato Maksić, nije više želela da sedi u UO RSS.

Čuvena Ljiljana Knežević svojim govorom ostavila je bez teksta sve članove Upravnog odbora i predsednicu RSS Milenu Delić. Posle nje, obratio se i Milorad Krivokapić, koji je takođe podneo neopozivu ostavku.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije ima 12 članova, a za svega nekoliko nedelja od debakla muške reprezentacije na Evropskom prvenstvu, bez tri bitna člana. Da podsetimo, ženska rukometna reprezentacija zauzela je 23. mesto na Svetskom prvenstvu, a muška selekcija 19. poziciju na Šampionatu Evrope.

Selektor Toni Đerona smenjen je sa mesta selektora muške reprezentacije, šest meseci pre isteka ugovora. Još nije poznato ko će biti njegov naslednik.

Ljiljana Knežević
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Ljiljana Knežević Maksić (54) živa je legenda srpskog rukometa. Rođena je 15. maja 1969, u Latkovcu kod Aleksandrovca. Sa seniorskom reprezentacijom osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2001. i zlatnu na Mediteranskim igrama 1991. Ponosna je majka ćerki Lene (14) i Dine (13), koje treniraju rukomet i igraju za Napredak u Kruševcu.

U karijeri koja je trajala više od 28 godina Ljiljana Knežević igrala je za veliki broj klubova. Neki od njih su: Napredak Kruševac, Radnički Beograd, DIN Niš, Budućnost Podgorica, Jagodina... Pet puta je osvojila Kup kupova Evrope, Kup gradova Evrope i tri puta drugo mesto u Ligi šampiona. Bila je takođe trener rukometašica Župe iz Aleksandrovca, danas je direktor RK Napredak.

Kurir sport/Sportski žurnal

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track