TRAGEDIJA SRBINA ROĐENOG U HRVATSKOJ: Promašio peterac protiv Mađara na EP, pa ostao bez Svetskog prvenstva u Kataru!
Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

vaterpolo

TRAGEDIJA SRBINA ROĐENOG U HRVATSKOJ: Promašio peterac protiv Mađara na EP, pa ostao bez Svetskog prvenstva u Kataru!

Ostali sportovi -

Srpski vaterpolisti otputovali su na Svetsko prvenstvo u Kataru, koje će od 5. do 17. februara biti održano u Dohi.

Uroš Stevanović
foto: Luka Stanzl / Pixel Media / Profimedia Slično

Srbija je na Evropskom šampionatu u Zagrebu, završenom pre nekoliko nedelja zauzela sedmo mesto i ostala bez vize za Olimpijske igre u Parizu. Na SP u Kataru srpski vaterpolisti žele da se domognu neke od medalja i obezbede plasman na OI. Za to će im biti potreban plasman u četvrtfinale ili u nepovoljnijem raspletu polufinale.

Srbija je na Svetskom prvenstvu u grupi sa Japanom, Crnom Gorom i SAD sa kojima će igrati 5, 7. i 9. februara.

Selektor Srbije Uroš Stevanović poveo je u Dohu 15 igrača - Branislav Mitrović (Turkvan), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Strahinja Rašović (Vašaš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Radoslav Filipović (Oradea), Luka Gladović (Partizan), Nikola Lukić (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan).

Marko Radulović
foto: Damir Krajac / imago sportfotodienst / Profimedia

Selektor Stevanović je u odnosu na EP promenio sastav, pa nema Vuka Milojevića i Marka Radulovića, tragičara u izvođenju peteraca protiv Mađarske u četvrtfinalu. Da li je nespretno izvedeni peterac bio glavni razlog za izostanak Marka Radulovića, ili nešto sasvim drugo, selektor Uroš Stevanović nije objasnio, niti se mladi vaterpolista rođen u Rijeci izjasnio nakon odluke da ne bude na spisku putnika za Katar.

Marko Radulović bio je jedan od najboljih vaterpolista Srbije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Bio je i prvi strelac reprezentacije, a onda je prilikom izvođenja peteraca protiv Mađarske napravio grešku, kada mu je lopta iskliznula iz ruke i posle toga potpuno psihički potonuo.

Kurir sport

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track