VERSTAPEN ZADOVOLJAN NOVIM BOLIDOM RED BULA: Mislim da smo bili prilično hrabri i to je ono što volim
Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

FORMULA 1

VERSTAPEN ZADOVOLJAN NOVIM BOLIDOM RED BULA: Mislim da smo bili prilično hrabri i to je ono što volim

Ostali sportovi -

Aktuelni svetski šampion Formule 1 vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je danas da je novi bolid kojim će se ekipa takmičiti u predstojećoj sezoni "hrabar i agresivan".

Red Bul je u fabrici u Milton Kinsu predstavio bolid RB20, kojim će braniti titulu u konkurenciji konstruktora, a Verstapen pokušati da osvoji četvrtu uzastopnu titulu.

"Sviđa mi se šta je ekipa uradila. Ovo nije konzervativan bolid. Nismo razmišljali kao: 'Prošlogodišnji bolid je bio sjajan, samo ćemo da dodamo par stvari i pokušati da ga učinimo malo bržim'. Mislim da smo bili prilično hrabri i to je ono što volim. Bili su prilično agresivni", rekao je Verstapen za Skaj.

On je prošle sezone pobedio u 19 od 21 trke, od kojih je imao 10 uzastopnih pobeda, što je novi rekord Formule 1. Treću uzastopnu titulu osvojio je šest trka pre kraja, u sprint trci u Kataru.

Pored njega, za Red Bul će i ove godine voziti Serhio Peres, kome na kraju sezone ističe ugovor.

Posle sezone u kojoj je Red Bul pobedio u 21 od 22 trke, Red Bul i u ovu sezonu ulazi kao favorit.

Futurističkog dizajna, bolid Red Bula zadržao je svoje tradicionalne boje, tamno plavu, žutu i crvenu.

Direktor ekipe Kristijan Horner rekao je da ekipa uvek mora da napreduje.

"U ovom poslu ne možete da stagnirate i naravno naši protivnici imaju ogromnu motivaciju da nas pobede. Izvukli smo pouke iz prošlogodišnjeg bolida RB19 i pokušali da ih primenimo na 20 i mislim da je ekipa obavila neverovatan posao u onome što izgleda kao agresivna evolucija najuspešnijeg automobila svih vremena", naveo je on.

Predsezonska testiranja obaviće se od 21. do 23. februara u Bahreinu, a nova sezona počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track