OTKRILA DA JOJ VERENIK NIJE MUŠKO I SHVATILA DA JE ŽRTVA BRUTALNE PREVARE: Nasamarila je 27 osoba i ukrala 2,1 miliona evra!
Foto: Yonhap News / Newscom / Profimedia

BIZARNO

OTKRILA DA JOJ VERENIK NIJE MUŠKO I SHVATILA DA JE ŽRTVA BRUTALNE PREVARE: Nasamarila je 27 osoba i ukrala 2,1 miliona evra!

Ostali sportovi -

Neverovatna priča o prevari koja je završila zatvorskom kaznom potresla je i svet sporta.

Južnokorejska reprezentativka u mačevanju, Nam Hjun Hi (42), koja je učestvovala i osvjala medalje na Olimpijskim igrama (srebro u Pekingu, bronza u Londonu), bila je žrtva prevare, nakon čega je čitav slučaj dospeo do javnosti.

Naime, ona je u jednom trenutku shvatila da njen verenik nije osoba za koju je mislila da jeste. Zapravo, ispostavilo se da je ona bila devojka koja je išla na operaciju promene pola sa namerom da postane Džun Čong Jo.

U pitanju je osoba sa dugom listom prevara u svom dosijeu.

Bivša olimpijka je u septembru 2023. godine predstavila Džun Čong Joa kao svog 15 godina mlađeg dečka koji je potomak treće generacije velike porodice koja poseduje nekoliko kazina i luksuznih odmarališta.

Međutim, samo mesec dana kasnije je prekinula vezu nakon što je shvatila da je prevarena.

- Preteško mi je. Ne želim više da me kontaktira ili da mi se približi - poručila je ona.

Džun
Džunfoto: STR / AFP / Profimedia

Početkom novembra Istočni okružni sud u Seulu je izdao nalog za hapšenje Džun nakon što je utvrđeno da je prevarila najmanje 15 osoba. Daljom istragom broj je povećan na 27 osoba, a utvrđeno je da je između aprila 2022. i oktobra 2023. godine od svojih žrtava ukrala 2,1 milion evra.

Džun se predstavljala kao naslednik bogate porodice, a žrtve je nagovarala na ulaganje koje je dostupno samo milionerima.

Nakon svega, osuđena je na 12 godina zatvora.

Nam je, pored uspeha na Olimpijskim igrama, bila odlična i na Svetskom prvenstvima (jedna zlatna i pet bronzanih medalja). Priznala je da je i ona bila žrtva, dok je Džun lokalnim medijima poručila da je većinu novca potrošila na Nam kojoj je kupila novog Bentlija i otplatila kredit. Sud je potom naložio oduzimanje sporne imovine i predmeta.

Kurir/Klix.ba

Bonus video:

01:27

NOVINAR NA TAJNOM ZADATKU OTKRIO MRAČNU TAJNU FAJZERA! Stručnjak podseća na MILIJARDE koje je kompanija isplatila zbog PREVARA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track