TOTALNI ŠOK - ČUVENI SPORTISTA IZBEGAO 3 DOPING TESTA I DOBIO BRUTALNU KAZNU: Ostaje čak i bez rezultata i nagrada koje je osvojio
Foto: Lairys Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

haos

TOTALNI ŠOK - ČUVENI SPORTISTA IZBEGAO 3 DOPING TESTA I DOBIO BRUTALNU KAZNU: Ostaje čak i bez rezultata i nagrada koje je osvojio

Ostali sportovi -

Šokantne vest iz Španije

Čuveni atletičar, svetski vicešampion u trci na 5.000 metara, Mohamed Katir suspendovan je na dve godine od strane Jedinice za atletski integritet (AIU).

On je suspendovan pošto je prekršio antidoping pravila, tako što je propustio tri pokušaja testiranja za godinu dana.

"Mohamed Katir je priznao kršenja antidoping pravila i suspendovan je od strane Jedinice za atletski integritet na dve godine, nakon tri neuspela pokušaja da dostavi informacije o mestu prebivališta tokom perioda od 12 meseci", navodi se u saopštenju AIU.

Katir je 7. februara bio privremeno suspendovan, i tada je negirao da agencija nije uspela da ga tri puta locira u poslednjih 12 meseci.

Španska atletska federacija (RFEA) "suspendovala je takmičarsku licencu Katira" nakon što je zvanično obaveštena o otvaranju postupka protiv njega.

Katirova suspenzija će trajati od 7. februara 2024. godine do 6. februara 2026. godine i svi rezultati i nagrade od 10. oktobra 2023. godine biće poništeni.

Zbog suspenzije, Katir će propustiti Olimpijske igre u Parizu ovog leta.

Kurir sport

Bonus video:

00:24

Vesna Čović ne vidi zbog transparenta navijača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track