ŠPANAC DOMINIRA U BAHREINU: Sainc najbrži na drugom testiranju uoči nove sezone Formule 1
Foto: Dppi/Dppi / Zuma Press / Profimedia

FORMULA 1

ŠPANAC DOMINIRA U BAHREINU: Sainc najbrži na drugom testiranju uoči nove sezone Formule 1

Ostali sportovi -

Vozač Ferarija Karlos Sainc bio je najbrži na drugim testiranjima u Bahreinu uoči početka nove sezone u šampionatu Formule 1.

Sainc je na mekim gumama ostvario najbolji rezultat od 1:29,921 minuta.

Drugi je bio Serhio Peres iz Red Bula sa 0,758 sekundi zaostatka, a treći vozač Mercedesa Luis Hamilton sa 1,145 sekundi zaostatka.

Vozač Meklarena Lando Noris bio je četvrti, peto mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz RB, šesti je bio Šarl Lekler iz Ferarija, a sedmi Lens Strol iz Aston Martina.

Vozač Alpina Esteban Okon zauzeo je osmo mesto, Valteri Botas iz Zaubera bio je deveti, a Oskar Pjastri iz Meklarena 10.

Prvi deo današnjih testiranja prekinut je sat i 40 minuta pre kraja zbog problema sa odvodima na stazi. Lekler je tada oštetio bolid, pa je Ferari ; morao da menja pod. Do tog prekida najbrži na stazi bio je Lekler, a drugi deo testiranja produžen je sat vremena kako bi se nadoknadilo propušteno vreme.

U popodnevnom delu 10 minuta testiranja imalo je i bezbednosno vozilo.

Aktuelni šampion Maks Verstapen bio je najbrži u sredu tokom prvog dana testiranja na stazi Lusail, a u petak je na programu poslednji dan, uoči nove sezone koja počinje 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track