"SVE ĆE OVO JEDNOG DANA BITI SRBIJA" Ubijeni MMA borac je ovako govorio u Tirani, posle toga je ušao u ring i osvojio medalju
Foto: Instagram

USPEH ZA SVOJU ZEMLJU

"SVE ĆE OVO JEDNOG DANA BITI SRBIJA" Ubijeni MMA borac je ovako govorio u Tirani, posle toga je ušao u ring i osvojio medalju

Ostali sportovi -

Tragično nastradali Stefan Savić je svoj najveći uspeh u karijeri napravio u dresu Srbije i to u Tirani.

Tragično preminuli srpski MMA borac Savić je svoje poslednje borbe u karijeri odradio u Tirani na Svetskom amaterskom MMA prvenstvu. Tu je stigao do bronze, a prisetio se nekoliko meseci pred smrt ovih događaja.

Njega su dvojica napadača koji su sada identifikovani kao fudbaleri Vasilije Gačević i Marko Daničić izboli i tako mu naneli fatalne povrede.

A u novembru je on u Tirani na svom drugom nastupu na Svetskom prvenstvu uspeo da uzme bronzanu medalju.

"Malo više stresa nego u Beogradu. Malo je drugačije bilo, veći je pritisak bio zbog same te veličine koju nosim pošto se ipak radilo za Srbiju. Ovde u Beogradu radim za klub i za sebe. Baš sam imao dosta podrške i dosta ljudi mi je pisalo pa sam imao odgovornost prema njima da to odradim kako treba. Neki pozitivan stres je postojao i taj neki strah koji treba da postoji kako bi uradio borbu kako treba", naglasio je Savić u podkastu "MMA Institut".

Stefan Savić
foto: screenshot Youtube

Nakon što je prošle godine ispao na prvom koraku od Ovena Kartlidža sada je savladao prvo Austrijanca Vinsenta Keniga, pa Marija Stefana iz Angole. A imao je posebnu motivaciju jer se borio u Albaniji,

"Ja sam rekao, sve će ovo jednog dana biti Srbija. Opet!", rekao je on, na nastavio: "Suštinski neki pozitivan strah i opterećenje da sve uradim kako treba. Kada sam ušao sve je bilo lakše i lakše".

Istakao je i da treme nije bilo kada je video svog prvog rivala, te da je već na hodniku bio ubeđen da će Keniga lako dobiti u oktagonu.

"Sreli smo se na hodniku, pogledali smo se u oči i već sam video da sam ušao u dušu i da sam ga uzeo. Tu smo se razišli, posle kad smo se našli posle pola sata video sam da je jako dinamičan, pravi pritisak, napada. Ali našao sam rupe i brzo sam završio to", zaključio je Savić.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

00:53

Snimak zverskog ubistva MMA borca Stefana Savića na Dorćolu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track