"NAŠI CILJEVI SE OSTVARUJU, SVAKO MOŽE DA SE BAVI SPORTOM I BUDE AKTIVAN" Predsednik SSS Davor Štefanek najavio planove za 2024.
Foto: SSS

sastanak

"NAŠI CILJEVI SE OSTVARUJU, SVAKO MOŽE DA SE BAVI SPORTOM I BUDE AKTIVAN" Predsednik SSS Davor Štefanek najavio planove za 2024.

Ostali sportovi -

Sportski savez Srbije organizovao je sastanak sa teritorijalnim sportskim savezima zainteresovanim za aktivnosti koje nas očekuju u 2024. godini. U fokusu su bile akcija za predškolce "Liga malih šampiona" i 6. sezona Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, a sastanak je održan u Velikoj sali Opštine Stari grad.

Predsednik SSS Davor Štefanek pozdravio je sve prisutne i zahvalio im se na velikom interesovanju i u ovoj godini:

- Naši ciljevi se ostvaruju, jedan po jedan, a sve vodi ka tome da svako dete i odrasla osoba gde god živela u Srbiji može da se bavi sportom i da bude fizički aktivna. Veliko hvala svim našim saradnicima koji su zaduženi za sport na lokalu, svaki teritorijalni savez se trudi da sprovede kako svoje samostalne aktivnosti tako i projekte Sportskog saveza Srbije - rekao je Štefanek i predstavio šta nas očekuje u 2024. godini.

Sportski savez Srbije, Seoske igre
foto: SSS

- Prošlogodišnji pilot projekat "Liga malih šampiona" je probudila veliko interesovanje širom Srbije. Tako ćemo ove godine imati 43 zainteresovane opštine. Uz odličnu saradnju sa Savezom za predškolski sport i fizičku vaspitanje Srbije i naravno sve one koji rade u predškolskim ustanovama, nadam se da će ovaj projekat biti uspešan, a da će deca od malih nogu shvatiti šta su lepote sporta i fer pleja.

Sportski savez Srbije, Seoske igre
foto: SSS

Predškolci i deca iz starije uzrasne grupe u okviru "Lige malih šampiona" takmičiće se u dve discipline: "Budi brz i spretan" i "Trci na 20 000 santimetara". Svaku ekipu činiće po pet devojčica i pet dečaka. Mališani će na opštinskom nivou imati takmičenje, a najbolja ekipe očekuje finale koje će biti održano u okviru Velikog sajma sporta 21. septembra. Predsednik Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije Goran Vještica i sekretar Goran Perić objasinili su detalje samog takmičenja.

Sportski savez Srbije, Seoske igre
foto: SSS

Štefanek se potom osvrnuo i na Seoske igre Sportskog saveza Srbije:

- Ovo je 6. sezona, a tradiciju se trudimo da negujemo. Nadam se da će i ove godine kao i svih prethodnih odziv ekipa na opštinskim takmičenjima biti veliki. Posebno me raduje što sve više mladih želi da se takmiči i sa pononsom predstavlja svoje selo. Zahvaljujući Meridian fondaciji, ove godine biće izgrađeni tereni koje su osvojile ekipe na minulim takmičenjima, a uz njihovu podršku i pomoć verujemo da će ova akcija biti uzdignuta na još viši nivo - Istakao je Štefanek.

Sportski savez Srbije, Seoske igre
foto: SSS

Takmičari će se nadmetati u 10 disciplina: malom fudbalu, odbojci, bacanju kamena sa ramena, nadvlačenju konopca, nadvlačenju štapa, skoku u dalj iz mesta, sportskom obaranju ruku, šahu, poligonu spretnosti i trci u džakovima. Svaku ekipu od 20 članova činiće minimum pet ženskih takmičara. Opštinska takmičenja biće organizovana od aprila do kraja jula, dok će u avgustu mesecu biti organizovano 8 regionalnih takmičenja, Samo najbolje ekipe sa regionalnog nivoa učestvovaće na Republičkom finalu prve nedelje septembra meseca, kada ćemo saznati novog pobednika i osvajača glavne nagrade - terena u selu iz koje je ekipa.

Sportski savez Srbije, Seoske igre
foto: SSS

Generalni sekretar SSS Goran Marinković još jednom je istakao važnost saradnje sa teritorijalnim sportskim savezima:

- Drago mi je što smo radom u godinama koje su za nama ostvarili dobru komunikaciju i da sve više naših kolega prepoznaje ciljeve akcija koje zajednički sprovodimo. Preko 40 opština u "Ligi malih šampiona" i preko 35 opština učesnica Seoskih igara Sportskog saveza Srbije su samo brojke, ali se mi njima ponosimo. Ideje uvek imamo, a uz društveno odgovornu kompaniju kao što je Meridian fondacija dobili smo dodatni vetar u leđa da ono što radimo, radimo na još bolji način - zaključio je Goran Marinković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track