SA BOKSERSKOG VRHA DO KOKAINSKOG DNA Žena ga SILOVALA kad je imao 13 godina! Izgubio MILIONE, a iz pakla ga izvuka vrela novinarka
Foto: Tom Hogan/www.hoganphotos.com / imago sportfotodienst / Profimedia

Zlatni dečko boksa

SA BOKSERSKOG VRHA DO KOKAINSKOG DNA Žena ga SILOVALA kad je imao 13 godina! Izgubio MILIONE, a iz pakla ga izvuka vrela novinarka

Ostali sportovi -

"Zlatni dečko boksa", upravo ovaj nadimak nosio je je apsolutno jedan od najvećih svih vremena, sa karijeom kojom malo ko može da se pohvali - Oskar De La Hoja.

Američki bokser meksičkog porekla počeo je da boksuje sa 11 godina i tokom 16 godina duge karijere od 1992. do 2008. godine osvojio 11 svetskih titula u šest težinskih kategorija. Nadimak "Zlatni dečko" je dobrio posle pobede na Olimpijskim igrama 1992. godine.

Njegovi roditelji su emigrirali iz Meksika u SAD pre njegovog rođenja. Rođen je u Los Anđelesu u bokserskoj porodici, pošto su i deda i otac bili bokseri, takođe i njegov stariji brat.

Bio je nezaustavljiva sila u ringu, izgledao je kao holivudska zvezda, imao je ogromnu harizmu, ponosno je predstavljao i Meksiko i SAD, njegov život daje dovoljno materijala za nekoliko knjiga. U amaterskoj karijeri je imao 234 pobede, od toga 163 nokautom, kao i šest poraza. Njegova majka je preminula sa 40 godina 1990. godine i ostavila mu u amanet da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. To je i ostvario dve godine kasnije. U profesionalnoj karijeri je zabeležio 39 pobeda, od kojih čak 30 nokautom, i šest poraza. Poslednja borba mu je bila decembra 2008. kada ga je nokautirao Meni Pakjao.

Tokom karijere je zaradio neverovatnih 700 miliona dolara, uglavnom od mečeva koji su se plaćali po gledanju "pay per view". Treći je u istoriji po zarađenom novcu, samo su ga Flojd Mejveder i Meni Pakjao prestigli.

Koliko je imao uspešnu karijeru, toliko je imao i uspešnu biznis karijeru. Osnovao je svoju firmu za promociju borilačkih sportova, a ima i udela u mnogim drugim firmama sličnog karaktera.

I koliko god sportski deo liči na raj, toliko Oskarov privatni život podseća na pakao.

"Sve je to sjaj i glamur, on ne može da uradi ništa loše, zarađuje sav onoliki novac, ima sve one žene... Ali, iznutra, to nije način života koji želim da živim", rekao je Oskar kasnije u jednom dokumentarcu.

Iako je postigao nenadmašan uspeh u ringu, koji ga svrstava u top 20 svih vremena, De La Hoja je otkrio da je "izgubio" sebe u štetnim porocima.

"Upao sam u mnogo alkohola i droge, jednostavno sam se izgubio. Uvek bih išao u klubove kako bih pokupio neku ženu. Ne samo zato što želiš da budeš sa njima. Samo želiš da pričaš, da imaš nekoga da te sluša. Sećam se da sam plakao i da sam se otkrivao pred strancima koje nisam ni poznavao."

Nekoliko puta je išao u ustanove za odvikavanje od kokaina i alkohola i nekako uspeo da prebrodi sve probleme.

Pre tri godine je šokirao planetu priznanjem da je silovan dok je bio dečak.

– Izgubio sam nevinost sa 13 godina tako što me je praktično silovala starija žena. Čini mi se da sam bio na Havajima na nekom turniru. Njoj je bilo preko 35 godina! Sve sam potiskivao. Živeo sam život Zlatnog dečaka, ali to s..nje je i dalje bilo tu. Kao da nisam nikada dovoljno razmislio o svemu, nikada nisam pomislio kakva su moja osećanja o tome. Sve dok jednog dana nije sve samo navrlo i ja nisam znao kako da se suočim sa tim.

De La Hoja je 1998. verio glumicu i mis Amerike, Šanu Mokler, koja mu je rodila ćerku, ali su se razišli dve godine kasnije kada ga je ona videla sa drugom ženom na dodeli Latin Gremi nagrada. Optužila ga je da je alkoholičar i da zanemaruje nju i ćerku i tražila 62,5 miliona dolara odštete. Slučaj je rešen van suda. "Zlatni dečko" je potom 2001. oženio portorikansku pevačicu i glumicu Mili Korečer sa kojom je dobio još troje dece. Ima još dva sina iz prethodnih veza.

Oskar i Mili su se razveli 2016. godine, a bokser se posle toga skrasio sa poznatom seksi novinarkom i nekadašnjom golferkom Holi Sonders, koja je 14 godina mlađa od njega. Ona je svoju ljubav prema De La Hoji potvrdila tetovažom na svojim leđima na kojoj Oskar kleči i gleda ka nebu sa podignutom rukom posle osvajanja zlatne medalje na OI u Barseloni 1992. godine.

Na pitanje da li "plešu" u krevetu, što je bila jasna aluzija novinara na seksualne odnose, De La Hoja je otvoreno odgovorio:

- Da, svakog jutra i svake noći. Ona je mali anđeo koji je sišao sa neba i preobrazio me. Svi žele telo kao što je njeno, zašto da ne? Ona je lepa, veoma kul i svi žele da budu kao ona. Svakim danom sam sve zaljubljeniji.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:53

Boks meč u Bugarskoj počeo uz Kebinu pesmu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track