SASTANAK U DUBAIJU: Horner razgovarao sa menadžerom Maksa Verstapena
Foto: Profimedia

FORMULA 1

SASTANAK U DUBAIJU: Horner razgovarao sa menadžerom Maksa Verstapena

Ostali sportovi -

Direktor Red Bula Kristijan Horner sastao se u Dubaiju sa menadžerom vozača njegove ekipe Maksa Verstapena, u pokušaju da izgladi tenzije u ekipi aktuelnog šampiona konstruktora Formule 1.

Kako je preneo Skaj, Horner je "licem u lice" razgovarao sa menadžerom trostrukog svetskog šampiona.

Horner je u centru pažnje na početku nove sezone, otkako ga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje. ;Austrijska kompanija Red Bul pokrenula je početkom februara istragu protiv njega, ali je nezavisna komisija prošle srede odbacila te optužbe.

Dan kasnije ;tokom drugog treninga u Bahreinu uoči prve trke u sezoni, navodni dokazi koji ga okrivljuju poslati su brojnim medijima, direktorima ekipa Formule 1, Liberti mediji i FIA, sa anonimne mejl adrese.

Horner ;je u više navrata odbacio navode, a pojedini direktori ekipa Formule 1 pozvali da se istraga obavi transparentno.

Jos Verstapen, otac aktuelnog šampiona Maksa Verstapena, rekao je za Dejli Mejl da je Red Bul u opasnosti da se raspadne ako Horner ostane na funkciji. ; Kako je preneo Skaj, predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Mohamed Ben Sulajem, tražio je od Maksa Vestapena da javno podrži Hornera.

Red Bul je u subotu dobro počeo sezonu, pobedom Verstapena i drugim mestom Serhija Peresa.

Horner je gledao ceremoniju dodele trofeja sa suprugom Geri Horner i većinskim deoničarem kompanije Red Bul Čalermom Jovidjom.

(Beta/Sky Sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track