SRPSKI BOKSERI PUNOM PAROM NA BEOGRADSKOG POBEDNIKA! Naši borci u velikom broju izašli u ring na prestižnom međunarodnom turniru
Foto: BSS

BOKS

SRPSKI BOKSERI PUNOM PAROM NA BEOGRADSKOG POBEDNIKA! Naši borci u velikom broju izašli u ring na prestižnom međunarodnom turniru

Ostali sportovi -

Drugog takmičarskog dana Međunarodnog bokserskog turnira „61. Beogradski pobednik - Memorijal Branko Pešić“ je u ringu hale „Aleksandar Nikolić“ održano 18 borbi.

U dresu Srbije nastupilo je šest boksera i bokserki, a najveću pažnju privukla je Jelena Janićijević. Srpska reprezentativka nakon velike borbe ipak nije uspela da pobedi Kristinu Kulhulovu, koja takođe boksuje za našu zemlju.

Jedini koji je juče odneo pobedu u muškoj konkurenciji je Vahid Abasov i to bez borbe, pošto se njegov protivnik iz Jermenije Zaves Galstajn nije pojavio u ringu popularnog „Pionira“.

Danas, u petak će se za Srbiju boriti devet boksera i bokserski.

Beogradski pobednik, boks
foto: BSS

Prva će u ring ući Dragana Jovanović koja će boskovati sa Saidom Bukvin (52kg), u četvrtom meču sastaće se Aleksandra Rapajić i Anastasija Lukajić (70kg).

Što se tiče muškaraca, u devetom meču boriće se Stefan Camović i Tomislav Đinović iz Crne Gore (60kg), u 12. meču Veljko Gligorić i Davin Karasko iz Bolivije (60kg), u 13. meču Nazif Sejdi i Aljaz Sircelj iz Slovenije (63.5kg), u 15. meču Vladimir Beriša i Veber Nikolov iz Slovenije (63.5kg) i u 20. meču Vladan Babić i Dmitri Milić iz Crne Gore (+92kg).

Beogradski pobednik, boks
foto: BSS

Reprezentativac Srbije Stefan Camović je izjavio da očekuje da će pobediti crnogorskog boksera Tomislava Đinovića.

- Nisam ranije imao priliku da boksujem sa Đinovićem, veoma je jak i iskusan bokser, ali smatram da mogu da ga pobedim i odem u polufinale. Svi smo fizički spremni i nadamo se da ćemo ostvariti što više pobeda - rekao je Camović.

Beogradski pobednik, boks
foto: BSS

Jedan od najznačajnijih međunarodnih turnira na starom kontinentu i drugi po starini u Evropi održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podržan je od strane generalnog sponzora MTSa. Ulaz u halu ''Aleksandar Nikolić'' je besplatan, a današnji mečevi su na programu od 16 časova. U subotu su na programu polufinalni mečevi, dok će finalne borbe startovati u nedelju od 17 sati.

Bonus video:

01:53

Boks meč u Bugarskoj počeo uz Kebinu pesmu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track