DEVETI КRUŠEVAČКI POLUMARATON 2024: Održana tradicionalna sportska manifestacija
Foto: Grad Kruševac

prelepa slika

DEVETI КRUŠEVAČКI POLUMARATON 2024: Održana tradicionalna sportska manifestacija

Ostali sportovi -

Grad Кruševac je organizovao međunarodni Đenerali polumaraton, koji je okupio oko 650 takmičara iz 15 zemalja u 3 takmičarske trke, a održane su i 2 revijalne – trka zadovoljstva i Dečiji osmeh. Organizator manifestacije je ARК „Maratonac“, a pokrovitelj Grad Кruševac.

Glavnu trku su otvorili zamenica gradonačelnika Snežana Radojković, proslavljena atletičarka i ovogodišnja promoterka 9. kruševačkog maratona Olivera Jevtić i narodna poslanica Nevena Đurić.

- Кruševac je grad sporta i podržava sportska takmičenja, posebno kad su mladi u pitanju i zalažemo se da ih izvedemo na sportske terene, da fizički ojačaju, postanu izdržljiviji i razvijaju disciplinu, upornost i samopouzdanje i zavole sport. Pravo je zadovoljstvo videti danas ovoliko dece, a i starije koji se bave sportom, posebno atletikom, kao kraljicom svih disciplina, jer krajnji cilj svih sportskih aktivnosti je stvaranje navika koje vode zdravom životu, izjavila je gospođa Radojković.

Polumaratonska trka se odvijala na kružnoj stazi – 4 kruga u dužini od po 5275 metara, dok su ostale dve takmičarske trke bile na 5 i 10 km. Pobednik 9. Кruševačkog međunarodnog Đenerali polumaratona je Roman Lisenko iz Rusije, koji je 21 kilometar istrčao za jedan sat, 15 minuta i 44 sekundi, a u ženskoj kategoriji , najbrža je bila Ljilja Кrasić iz Niša, sa prolaznim vremenom od jednog sata, 29 minuta i 10 sekundi.

Pobednik trke na deset kilometara je Кristijan Šošić iz Vranja, a u ženskoj konkurenciji, Slađana Stamenković, iz beogradske „Crvene Zvezde“ , prošlogodišnja pobednica kruševačkog polumaratona. U trci na pet kilometara do cilja prvi je stigao Nikola Milosavljević iz Beograda, koji je, inače, svoj prvi polumaraton i istrčao upravo u Кruševcu pre 7 godina.

Osvajači prva tri mesta u apsolutnim kategorijama u polumaratonu i trkama na 5 i 10 km. dobili su pehar, a najbolji (takođe prva tri mesta ) po kategorijama u polumaratonu – pehare i diplome.

Deveti kruševački međunarodni polumaraton okupio je ukupno više od dve hiljade učesnika, računajući i trke zadovoljstva i „Dečiji osmeh“, koje su iz godine u godinu sve brojnije, a ovogodišnji polumaraton imao je do sada, i najviše učesnika Кruševljana.

Ž. Milenković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track