BREGAR SAOPŠTIO SPISAK: Evo na koga selektor rukometašica računa u poslednje 2 utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
Foto: RSS

RUKOMET

BREGAR SAOPŠTIO SPISAK: Evo na koga selektor rukometašica računa u poslednje 2 utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Ostali sportovi -

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar saopštio je spisak igračica za poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Bugarske i Turske.

Ekipa će se okupiti 28. marta, utakmica protiv Bugarske igra se na gostujućem terenu 3. aprila od 16 časova, dok će četiri dana kasnije Srbija u Zrenjaninu igrati protiv Turske.

Selektor je pozvao 24 rukometašice, a na spisku su golmani: ;Jovana Risović, Marija Simić i Moli Kubina.

Pivoti: Jelena Knežević, Marija Petrović, Edita Nuković i Katarina Bojičić. Leva krila: Sanja Radosavljević, Tamara Kocić i Aleksandra Stamenić. Desna krila: Nataša Lovrić, Dunja Radević i Tijana Simić. Bekovi: Jovana Jovović, Emilija Lazić, Dunja Tabak, Teodora Veličković, Tamara Mandić, Aleksandra Vasić, Teodora Majkić, Una Obrenović, Jovana Ristić, Milica Ignjatović i Anđela Janjušević.

rukometašice
foto: Henning Bagger / AFP / Profimedia

Posle dva tesna poraza od Crne Gore u prethodnom ciklusu, trener srpske selekcije najavio je borbu za plasman na Evropsko prvenstvo i pozvao je publiku da podrži ekipu u Zrenjaninu.

"U utakmicama protiv Crne Gore smo pokazali vidan napredak u odnosu na Svetsko prvenstvo i još jednom mogu reći da nam je žao što rezultatski nismo prošli bolje. Sada nas čeka poslednji kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo i pre svega želim da sve igračice dođu zdrave na pripreme i da naša igra bude još bolja", rekao je Bregar, preneo je Rukometni savez.

Ekipa će od 28. do 31. marta početi pripreme sa igračicama iz domaće lige pojačane Jovanom Jovović, a posle toga Srbija će u Pirotu trenirati do polaska u Bugarsku.

Posle utakmice u Bugarskoj, ekipa će otputovati u Zrenjanin gde će se pripremati za duel protiv Turske.

Posle četiri kola Srbija je treća na tabeli Grupe 6 sa tri boda. Prva je Crna Gora sa osam bodova, Turska je druga sa pet, a poslednjeplasirana Bugarska je bez bodova.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće po dve provoplasirane ekipe iz svake kvalifikacione grupe i četiri najbolje trećeplasirane.

Evropsko prvenstvo održaće se od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track