VELIKA DILEMA U FORMULI 1! Saincovo učešće u Melburnu zavisi od fizičkog stanja: Nisam glup, ako se ne budem dobro osećao...
Foto: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

f1

VELIKA DILEMA U FORMULI 1! Saincovo učešće u Melburnu zavisi od fizičkog stanja: Nisam glup, ako se ne budem dobro osećao...

Ostali sportovi -

Vozač Ferarija Karlos Sainc rekao je da neće učestvovati u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Australije ako se ne bude dobro osećao tokom treninga u Melburnu.

Treninzi u Melburnu voze se u noći između četvrtka i petka i u petak rano ujutro po srednjoevropskom vremenu, a Sainc se vraća u Ferarijev bolid nakon što je propustio prošlu trku u Saudijskoj Arabiji zbog operacije slepog creva.

On se oporavio, ali nije mnogo vremena proveo u simulatoru ni na treninzima jer se posvetio vraćanju u fizičku formu.

"Moje kretanje i sve vežbe koje sam radio u teretani govore da sam spreman da uskočim u bolid i da pokušam. Ali nisam glup, ako se sutra ne budem dobro osećao, prvi ću reći da su mi potrebne još dve nedelje do sledeće trke (u Japanu)", rekao je Sainc, preneo je Skaj.

Treća trka u sezoni vozi se u nedelju od 5 časova po srednjoevropskom vremenu u Melburnu.

Sainc je rekao da će i lekari Međunarodne automobilske federacije (FIA) proveriti njegovo zdravstveno stanje.

"Oni prate napredak. Ne želim da budem u bolovima, da patim ili da pogoršam stanje. Nisam glup i biću jasan oko toga kako se osećam. Povrh sveta, ne bih bio u bolidu u četvrtak u Džedi (prošla trka), da nije bilo moguće. Prošao sam 26 krugova jer sam mogao, a ne jer sam bio u bolovima. Tačno je, to nije bilo lakih 26 krugova, ali mogao sam to da obavim", naveo je Sainc.

On će na kraju sezone napustiti Ferari, pošto je italijanska ekipa za 2025. godinu angažovala sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona, koji će napustiti Mercedes.

Kurir sport

Bonus video:

05:30

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track