SPEKTAKL U BEOGRADU: Milion dolara bokserima na Evropskom prvenstvu u Srbiji!
Foto: BSS

veliki događaj

SPEKTAKL U BEOGRADU: Milion dolara bokserima na Evropskom prvenstvu u Srbiji!

Ostali sportovi -

Međunarodna bokserska federacija nastavlja sa novitetima koji akterima plemenite veštine život znači

Nakon novčanih nagrada koje je tadašnja AIBA, sada IBA ustanovila 2021. na Svetskom prvenstvu za seniore koje je održano u Beogradu, prvi put u tada 75. godišnjoj istoriji ove organizacije, sada se odlučila na veliki korak za EUBC šampionat.

Ponovo Beograd i ponovo pisanje istorije, novitet u 45. izdanju za muškarce i 14. za žene kada su u pitanju šampionati “Starog kontinenta”.

BSS
foto: BSS

Novost koja stiže iz IBA (Međunarodna boserska federacija) je novčana nagrada bokserkama i bokserima u iznosu od milion dolara koja će biti podeljena na Prvenstvu Evrope koje je na programu u srpskoj prestonici od 18. do 28. aprila 2024, godine u hali “Aleksandar Nikolić”.

Istorija svetskog i evropskog boksa dobija nove, bolje okvire i mogućnosti za dalji razvoj, prosperitet i kvalitet ulaganjem u boksere i bokserke širom planetem, kao i nacionalne federacije. U hali “Aleksandar Nikolić”, višedecenijskom hramu srpske košarke, sada domaćina mnogih drugih sportskih takmičenja od planetarnog značaja prodefilovaće najbolji bokseri I bokserke Evrope, a ujedno će se po prvi put u istoriji boriti pored medalja i za vredne novčane nagrade.

BSS
foto: BSS

Tri dana ostalo je do svečane ceremonije otvaranja Prvenstva Evrope za seniorke i seniore u boksu u Beogradu na kome će se kroz dva ringa i deset dana takmičenja u legendarnom „Pioniru“ predstaviti 400 asova plemenite veštine, od toga 262 boksera i 138 bokserki iz 32 zemlje Evrope. Mečevi će biti prenošeno uživo na TV Arena Fight, ali i širom Evrope od strane mnogih evropskih TV stanica koje su već otkupile ili rezervisale prenose.

Srpski bokseri odavno u mislima, odavno u pripremama za jedan od najvažnijih događaja njihovih karijera, pored Pored prvenstva sveta i Olimpijskih igara. I ne samo srpski već svi učesnici takmičenja koje kuca na vrata srpske prestonice.

BSS
foto: BSS

“Od početka kalendarske 2024. naši bokseri i bokserke predani su neprestanom radu, samoodricanju, diciplini i mislima koje se odnose na maksimalan učinak na Prvenstvu Evrope u Beogradu u aprilu. Iza naših selekcija su dani i dani provedeni u boks salama, intenzivni treninzi, sparinzi, ali i učešća na pripremnim takmičenjima na kojima su ne samo ostavljali sjajan utisak već i osvajali medalje. Borbe za pobednička postolja, medalje i obrana časti svoje zemlje su bili dosadašnji motivi bokserka i bokserki, od sada imaju i motiv više novoformiranim novčanim fondom i odlukom IBA da stane uz EUBC šampionat. Ovo je revolucinarni potez Međunarodne federacije, ovo je nešto što će izmeniti kompletnu sliku evropskog boksa i nešto što će doneti bolju budućnost za rast, razvoj i održivot ovog sporta koji je nikao upravo na tlu Evrope” – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Kurir sport

Bonus video:

01:53

Boks

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track