SRBIJA IMA JOŠ JEDNOG PUTNIKA ZA PARIZ: Lazaru Kovačeviću zlato u Riju i olimpijska kvota
Foto: Streljački Savez Srbije

STRELJAŠTVO

SRBIJA IMA JOŠ JEDNOG PUTNIKA ZA PARIZ: Lazaru Kovačeviću zlato u Riju i olimpijska kvota

Ostali sportovi -

Srpski reprezentativac u streljaštvu Lazar Kovačević osvojio je na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Rio de Žaneiru zlatnu medalju vazdušnom puškom i izborio kvotu za Igre u Parizu.

Kovačević je tako srpskom streljaštvu doneo treću kvotu za Olimpijske igre u Parizu i pridružio se Zorani Arunović i Damiru Mikecu, koji su ranije ispunili kvalifikacione kriterijume, saopštio je Streljački savez Srbije.

On je u finale ušao kao peti u kvalifikacijama, a finale je završio sa 249 krugova i bio je za 0,1 krug bolji od drugoplasiranog Norvežanina Herman Hega.

"Finale je bilo sjajno, među osam najboljih plasirali su se vrhunski strelci, a sedmorica su ciljali olimpijske kvote. Uspeo sam da iskontrolišem emocije, tokom celog finala sam bio koncentrisan na ispunjenje cilja. Nisam se opustio ni kada sam izborio kvotu. Razmišljao sam samo o tome da postignem najbolji moguć rezultat i da stignem do zlata, u čemu sam na kraju i uspeo", kazao je Kovačević.

U naredna tri dana na olimpijskom kvalifikacionom turniru će biti održana takmičenja u trostavu. Srbiju će predstavljati Kovačević, Milenko Sebić, Milutin Stefanović, Andrea Arsović, Teodora Vukojević i Sanja Vukašinović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track