SLEDI BORBA ZA MEDALJU I DVE PREOSTALE KVOTE: Teodora Vukojević u finalu trostava na olimpijskom kvalifikacionom turniru
Foto: Streljački Savez Srbije

STRELJAŠTVO

SLEDI BORBA ZA MEDALJU I DVE PREOSTALE KVOTE: Teodora Vukojević u finalu trostava na olimpijskom kvalifikacionom turniru

Ostali sportovi -

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Teodora Vukojević plasirala se u finale olimpijskog kvalifikacionog turnira u Rio de Žaneiru.

Vukojević je u kvalifikacijama u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava zauzela četvrto mesto rezultatom 592 kruga i u petak će se u finalu boriti za medalje i jednu od dve olimpijske kvote.

Za prolaz u finale bilo je potrebno 590 krugova. Prva je bila Jelizaveta Bezrukova iz Kazahstana sa 595 kruga, druga Anita Mangold iz Nemačke sa 593, a treća Kjara Leone iz Švajcarske sa 592 kruga.

Srpske takmičarke Sanja Vukašinović i Andrea Arsović zauzele su 25. odnosno 47. mesto.

U istoj disciplini Milutin Stefanović nije uspeo da se plasira u finale, pošto je zauzeo 10. mesto u kvalifikacijama sa 590 krugova, što je bio rezultat za finale.

Međutim, četvorica takmičara plasiranih od osmog do 11. mesta zabeležila su po 590 krugova, pa su odlučivali unutrašnji centri. Stefanović je pogodio 36 'muševa', a Švajcarac Lohbiler, koji je kao osmi prošao u finale, imao je dva više.

Srpski reprezentativac Lazar Kovačević zauzeo je 14. mesto, a Milenko Sebić 54. u istoj disciplini.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track