BREGAR POSLE ŽREBA: Ne mogu biti baš zadovoljan - dobili smo najtežeg protivnika!
Foto: Rukometni savez Srbije

RUKOMET

BREGAR POSLE ŽREBA: Ne mogu biti baš zadovoljan - dobili smo najtežeg protivnika!

Ostali sportovi -

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je posle žreba za Evropsko prvenstvo da ne može da bude zadovoljan žrebom.

"Ne mogu biti baš zadovoljan žrebom. Iz četvrtog šešira dobili smo najtežeg protivnika, Češka je na poslednjem Svetskom prvenstvu zauzela osmo mesto. Iz prvog šešira smo izvukli Crnu Goru od koje smo dva puta bili poraženi u kvalifikacijama za ovaj šampionat. Takođe dobro znamo i Rumuniju, igrali smo protiv njih na Svetskom prvenstvu", rekao je Bregar, a preneo RSS.

Srbija zajedno sa Crnom Gorom, Češkom i Rumunijom će igrati u Grupi B, koje će se igrati u Debrecinu.

"Izvukli smo možda i najtežu grupu, možemo svaku utakmicu da dobijemo, a možemo svaku i da izgubimo, verujem da će nijanse odlučivati. Takođe, s obzirom na promenu sistema takmičenja, iz grupe prolaze samo dve ekipe, a mi se nadamo da ćemo izboriti svoj put do plasmana u narednu fazu", dodao je Bregar.

Evropsko prvenstvo se igra od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

"Nadam se da ćemo imati na raspolaganju zdrav i spreman roster, da ćemo moći da računamo na Kovačević posle trudnoće. Započeli smo dobar ciklus rada kroz kvalifikacije i cilj je da tako i nastavimo do odlaska na Evropsko prvenstvo. Devojke su napredovale i individualno i kao tim", zaključio je Bregar.

(Kurir sport)

Bonus video:

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track