BITKA ZA MEDALJU: Superteškaš Veletić boksuje za istoriju
Foto: BSS

boks meč

BITKA ZA MEDALJU: Superteškaš Veletić boksuje za istoriju

Ostali sportovi -

Mladi srpski boks as, superteškaš Dušan Veletić boksuje za istoriju! Prva medalja za Srbiju na šampionatu Evrope u boksu u konkurenciji seniorki i seniora 2024. koji se održava u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“ je na dohvat ruke.

Bitka koja znači prvu medalju za našu zemlju na ovom istorijskom takmičenju plemenite veštine zakazana je u najatraktivnijoj kategoriji boksa, u sudaru superteškaša.

Za osiguranu bronzu i time prvu medalju Srbije pod svodovima legendarne sportske hale, za prvu medalju na tlu Srbije u okviru prvenstva „Starog kontinenta“ 2024. boriće se mladi boks as naše zemlje superteškaš (+92kg) Dušan Veletić protiv Austrijanca Hagaga Ahmeda.

Pozivamo publiku da ispuni tribine hale „Aleksandar Nikolić“, da dođu, bodre i budu vetar u leđa našem superteškašu Veletiću na putu ka plasmanu u polufinale i osvajanju sigurne bronze na Prvenstvu Evrope koje je domaćin Srbija. Meč je na programu oko 19 časova, nadamo se da će tribine biti pune, a verujemo da će naš reprezentativac pružiti sjajnu partiju onako kako on zna i da će ispisati istoriju“ – rekao je selektor muške boks selekcije Srbije Milan Piperski.

Četvrtog dana takmičenja (21. april 2024) u prvoj sesiji gledaćemo aktuelnog šampiona Evrope, srpskog reprezentativca Vahida Abasova protiv Grka Koroveisisa Anastasiosa u kategoriji do 67 kg. Ovaj meč na programu je sedmi od 15:00 časova. Uslediće, takođe na ringu A meč srpskog reprezentativca Veljka Ražnatovića protiv Estonca Asa Stivena u kategoriji do 86kg.

U drugoj sesiji od 17:45 časova prvi iz srpskog tima u ring ulazi u ringu A Sejdi Nazif u kategoriji do 63.5 kg protiv predstavnika Turske Usa Jigita. Osmi meč u ringu A rezervisan je za našeg Jovana Nikolića protiv Španca Bernarda Martineza Franka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track