POLJAK OSTVARIO SAN: Pekala pobednik biciklističke trke Beograd-Banjaluka
Foto: LM/Luca Tedeschi / IPA/IP / Sipa Press / Profimedia

biciklizam

POLJAK OSTVARIO SAN: Pekala pobednik biciklističke trke Beograd-Banjaluka

Ostali sportovi -

Biciklista Santik Vibateka Pjotr Pekala pobedio je u trci Beograd-Banjaluka.

Poljski biciklista je u poslednjoj etapi od Doboja do Banjaluke odbranio majicu u bojama Republike Srpske, a u poslednjoj etapi na cilju u Banjaluci najbrži je bio Radoslav Fratčak iz Vostera.

Grupa od gotovo 150 biciklista zajedno je stigla za krugove u Banjaluci, a na kraju je najviše snage imao Fratčak, koji je bio za nijansu brži od Filipa Fortina iz Moloja Pušbajkersa i Davidea Toneatija člana Astane.

Biciklisti Santik Vibateka pobedili su u ekipnoj konkurenciji, a kao pojedinac istakao se Pekala.

"Ovo je ostvarenje mog sna. Bilo je fantastično, iako je trka bila vrlo teška. Bio sam svestan da sam blizu cilja nakon jučerašnje pobede, ali nismo smeli da se opustimo do samog kraja", rekao je Pekala.

Osim majice u bojama Republike Srpske, Pekala je osvojio i plavu majicu jer je dominirao na brdskim ciljevima tokom sve četiri etape.

Belu majicu namenjenu najboljem mladom vozaču osvojio je Jaka Marolt iz slovenačke Save, a crvenu majicu za najboljeg sprintera osvojio je Albert Gateman iz ekipe Benoti.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da je zadovoljan što je prethodnih pet dana proteklo u najboljem redu i ocenio da je ova manifestacija pokazala koliko je velika.

"Uopšte nije bilo lako organizovati sve na ovakvom nivou, ali smo uspeli zahvaljujući predanom radu mog tima. Srećan sam što iz godine u godinu imamo više opština koje žele da budu domaćini starta i cilja. Već sada se okrećemo planovima za iduće izdanje trke, pošto je ovo vrlo kompleksan događaj i 'živ' tokom svih 365 dana", naveo je Kuvalja

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track