ŠKOLARCI SE BORE ZA TITULA PRVAKA SVETA, A U PAUZI TAKMIČENJA OBILAZE BEOGRAD: Najlepša moguća slika iz prestonice Srbije
Foto: ISF

LEPA MANIFESTACIJA

ŠKOLARCI SE BORE ZA TITULA PRVAKA SVETA, A U PAUZI TAKMIČENJA OBILAZE BEOGRAD: Najlepša moguća slika iz prestonice Srbije

Ostali sportovi -

Svetsko prvenstvo u odbojci za srednjoškolce stiže u fazu razigravanja za medalje

Čak 29 zemalja sveta bori se za naslov prvaka sveta, a odbojka se igra u čak osam beogradskih dvorana.

Lepe vesti stižu kada su u pitanju ekipe Srbije 1 i Srbije 2 u ženskoj konkurenciji. Naš prvi sastav u svojoj grupi od četiri reprezentacije pobedio je sve rivale (Luksemburg 2:0, Francuska 2:0, Saudijska Arabija) 2:0 i pokazale su devojke da su favorit takmičenja.

BAŠS
foto: BAŠS

Srbija dva je u svojoj grupi od tri reprezentacije takođe zabeležila sve pobede (Bugarska 2:0, Belgija 2:0). U muškoj konkurenciji dečaci iz velikog gradišta, prvaci Srbije u svojoj grupi ostvarili su dva poraza (Kina 0:2, Holandija 1:2), dok su pobedili Saudijsku Arabiju 2:1. Oni će se boriti za plasman koji ne donosi medalje.

ISF
foto: ISF

A, juče je bio slobodan dan kada su takmičenja u pitanju. Dan je bio rezervisan za Kulturni dan, kada se sve reprezentacije predstavljaju sa temama van sporta i sledi poseta Kalemegdanu i centru grada.

BAŠS
foto: BAŠS

- Želim svima da uživaju u našem lepom gradu i da nam se ponovo vrate. To smo svima rekli i svi su prezadovoljni kako sve protiče. O Beogradu se priča, o Srbiji se priča i tek će po završetku takmičenja učesnici u svoje zemlje prenetio lepe utiske - istakao je Željko Tanasković, predsednik saveza za školski sport, koji je naglasio da bez pomoći Ministarstva sporta Grada Beograda ne bi bilo moguće organizovati ovo spektakularno Svetsko prvenstvo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track