SRBIJA SE NE PLAŠI MOĆNE CRVENE FURIJE! Rojević: Ne idemo na megdan Španiji sa belom zastavom
Foto: RSS

baraž za sp

SRBIJA SE NE PLAŠI MOĆNE CRVENE FURIJE! Rojević: Ne idemo na megdan Španiji sa belom zastavom

Ostali sportovi -

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević rekao je danas da njegova ekipa utakmice protiv Španije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo 2025. ne dočekuje sa "belom zastavom" i istakao da će pruži 100 odsto svojih mogućnosti.

"Ne idemo na crtu Špancima sa belom zastavom, borićemo se svih 60 minuta i pružiti 100 odsto svojih mogućnosti. Svesni smo svih mana i vrlina, ali od onih koji budu na terenu očekujem da se bespogovorno bore, jer oni će biti ono najbolje što Srbija trenutno ima na raspolaganju", rekao je Rojević, prenosi Rukometni savez Srbije.

"Biće to i dobra prilika za dokazivanje onima koji do sada nisu imali značajniju ulogu u reprezentaciji, a ovaj dvomeč daće nam i mnoge odgovore za budućnost", dodao je on.

Rukometaši Srbije ove nedelje počinju pripreme za dvomeč sa Španijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se igra u januaru 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Boris Rojević, rukomet, rukometaši
foto: RSS/ Pawel Bejnarowicz

Prvi meč na programu je u Lalin Areni u sredu, 8. maja od 21.00, dok će se revanš odigrati četiri dana kasnije u novosadskoj Hali "SPENS" s početkom u 17.00.

Ekipa će se okupiti u petak u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, a u nedelju će otputovati u Porto gde će odraditi završne pripreme.

"Igramo sa reprezentacijom koja je svetski i evropski šampion, od poslednja ti šampionata Evrope dva su osvojili i to dovoljno govori o kvalitetu Španije. Najteži mogući protivnik, uz sve probleme sa kojima se suočavamo u svom dvorištu", rekao je Rojević.

On je rekao da zbog povreda ne može da računa na kapitena Marsenića, Nemanju ilića, Marka Milosavljevića, Nikolu Zečevića, Vukašina Vorkapića, Dodića, Milića...

"Nažalost, spisak je dugačak i to su veliki problemi s obzirom na bazu igrača koju imamo, ali s druge strane, okupićemo neke mlade momke koji predstavljaju budućnost. Ušli smo u proces podmlađivanja i stvaranja tima za naredne četiri godine, te će oni dobiti priliku da steknu vredno iskustvo protiv jedne od tri najbolje selekcije na svetu", rekao je on.

Selektor Srbije za predstojeće utakmica može da računa na 19 igrača:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Andrej Trnavac;

Pivotmeni: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan, Miljan Pušica, Marko Jevtić;

Krila: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Darko Đukić, Aleksa Tufegdžić;

Bekovi: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Milan Jovanović, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Đorđe Đekić, Uroš Kojadinović i Miloš Orbović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track