RUSE NIJEDAN NAROD NA SVETU NE VOLI, KOLIKO IH VOLE SRBI: Legenda MMA borbi Fjodor stigao u Beograd!
Foto: Printskrin/Instagram

ep u sambou

RUSE NIJEDAN NAROD NA SVETU NE VOLI, KOLIKO IH VOLE SRBI: Legenda MMA borbi Fjodor stigao u Beograd!

Ostali sportovi -

Fjodor Jemaljanenko, legendarni sambo i MMA borac iz Rusije, ponovo je gost Srbije i Beograda.

Fjodor Jemeljanjenko
foto: Printskrin/Instagram

Jedan od najboljih boraca svih vremena obavlja ulogu ambasadora Evropskog prvenstva u sambou koje će biti održano u Novom Sadu, od 9. do 12. maja.

Fjodor Jemaljanenko često boravi u Srbiji. Poznato je da kad god dođe u Beograd, prvo što uradi jeste odlazak u manastir Rakovicu, da se pokloni grobu patrijarha srpskog Pavla.

Naravno, obilazi i Hram Svetog Save na Vračaru, čiju je obnovu pomogao narod Rusije i lično predsednik te zemlje Vladimir Putin. Uvek je Fjodor rado isticao bliskost srpskog i ruskog naroda.

- Rusija je moja otadžbina, ali se u Srbiji osećam kao kod kuće. Srpski narod je mnogo stradao, a ja sam mnogo putovao po Srbiji, posećivao sam svetinje, video sam mnogo manastira. Ne postoji nijedan narod koji voli Rusiju kao srpski! Postoji posebna veza između naša dva naroda, zato i postoji fraza da su Srbi i Rusi braća zauvek - rekao je Fjodor Jemaljanenko za Sputnjik.

Fjodor Jemaljanenko često je borbe počinjao sa sa srpskim pesmama. Uz rusku nosio je i srpsku zastavu.

- Moja omiljena pesma je pesma „Vera naša pravoslavna“, ispevana u slavu Svetog vladike Nikolaja srpskog. Volim tu pesmu, reči su na srpskom, a pevaju ruski izvođači - objasnio je Fjodor Jemaljanenko.

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track