SRPSKI KVADISTI LOVE VUKA: Nezvanično svetsko prvenstvo u Transilvaniji!
Foto: Printskrin Instagram

tradicionalna trka u rumuniji

SRPSKI KVADISTI LOVE VUKA: Nezvanično svetsko prvenstvo u Transilvaniji!

Ostali sportovi -

"Hunt the Wolf", nezvanično svetsko prvenstvo u trci kvadova koje se održava u Transilvaniji u Rumuniji, od 13. do 17. maja ove godine okupiće oko 60 takmičara, najboljih ATV vozača iz celog sveta, među kojima je i 10 predstavnika pod zastavom Srbije, ali i iz Republike Srpske i Crne Gore.

Kako organizator kaže, ove godine je najveća konkurencija za 16 godina, od kako se održava ovo takmičenje. Vozi se 5 dana uzastopno, a staze su dužine od 50 do 80km. Vozi se uz pomoć GPS uređaja, a staze su veoma opasne i napravljene su na najekstremnijem mogućem terenu gde vozači i vozila moraju biti u najboljoj mogućoj kondiciji i spremni za sve discipline ovog sporta.

Zanimljivo je da trku završi manje od polovine vozača koji je započnu, što dokazuje da je za ovu trku potrebno izuzetno jako psihofizičko stanje vozača kao i ozbiljna priprema vozila kao i podrška mehaničar i sponzora.

kvadovi
foto: Printskrin Instagram

Prethodnih godina, Srbija je imala nekoliko predstavnika iz različitih ATV klubova, ali ove godine, u Transilvaniju će se uputiti čak 10 naših vozača koji su imali posebnu najavu od strane organizatora jer je Srbija već uveliko poznata po izuzetno dobrim ATV vozačima.

Svaki vozač se takmiči za sebe, ali zbog opasnog terena voziće se u manjim grupama, a naši piloti će pokušati da izvezu svih pet dana trke i ostvare što bolji plasman.

Srbiju će predstavljati klubovi ATV tim Gornji Milanovac, Offroad Extreme Team Beograd, CF Moto Racing Team Srbija, ATV tim Smederevo, a vozači su prema startnim brojevima:

#20 Milan Grujić

#21 Duško Kovačević

#22 Darko Milinković

#23 Nemanja Perović #25 Branko Radić

#27 Vladislav Trbović

#28 Nikola Vujnović #29 Petar Vukojević

#30 Mladen Mišković

#46 Marko Jovanović

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track