USPOSTAVLJA SE KOMITET ZA STABILIZACIJU! Međunarodna federacija reagovala, naloženo hitno održavanje izbora
Foto: Shutterstock

PLIVANJE

USPOSTAVLJA SE KOMITET ZA STABILIZACIJU! Međunarodna federacija reagovala, naloženo hitno održavanje izbora

Ostali sportovi -

Međunarodna plivačka federacija naložila je uspostavljanje "komiteta za stabilizaciju" u okviru Plivačkog saveza Tunisa i održavanje novih izbora u roku od šest meseci, nakon previranja u Plivačkom savezu te zemlje.

"U skladu sa posvećenošću Svetskog plivanja zaštiti sportista, izvršni komitet odmah će osnovati komitet za stabilizaciju, koji će upravljati Plivačkim savezom Tunisa i organizovati izbore u roku od šest meseci", navodi se se u saopštenju Međunarodne plivačke federacije.

Svetska antidoping agencija (VADA) krajem aprila je uvela sankcije tuniskom savezu zbog nepoštovanja antidoping kodeksa.

Kako bi se ispoštovali ove sankcije nacionalna zastava je bila prekrivena crvenom tkaninom tokom međunarodnog plivačkog takmičenja u Tunisu.

Taj potez je izazvao nezadovoljstvo predsednika Tunisa Kaisa Saieda, koji je tada naredio raspuštanje saveza i otpuštanje zvaničnika. Protiv predsednika saveza i još osam osoba tada je pokrenut sudski postupak za "napad na zastavu Tunisa", "formiranje bande za vršenje napada i izazivanje nereda", kao i za "zaveru protiv unutrašnje bezbednosti" Tunisa.

U sredu je VADA objavila da ukida sankcije Tunisu, i sportisti te zemlje moći će da se takmiče na predstojećim Olimpijskim igrama.

Bonus video:

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track