SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Svečano otvaranje 11. sezone Plazma Sportskih igara mladih zakazano za petak!
Foto: Sportske igre mladih

lep događaj

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Svečano otvaranje 11. sezone Plazma Sportskih igara mladih zakazano za petak!

Ostali sportovi -

Jedanaesta sezona Plazma Sportskih igara mladih svečano će biti otvorena u petak 24. maja u 11 časova na Trgu Republike u Beogradu, poručili su sa konferencije za medije osnivač i predsednik Plazma Sportskih igara mladih Zdravko Marić i Nikola Nikodijević član Privremenog organa Grada Beograda.

Konferenciji za novinare su pored Marića i Nikodijevića prisustvovali i predsednica Plazma Sportskih igara mladih Marija Mihajlović i sportski diurektor Plazma SIM Slobodan Popović.

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić se zahvalio Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije,Gradu Beogradu,gradonačelniku Aleksandru Šapiću i Nikoli Nikodijeviću na gostoprimstvu i podršci.

- Hvala što ste drugi put naši domaćini i što podržavate Sportske igre mladih. Zadovoljstvo nam je što je otvaranje jedanaeste sezone Igara u Srbiji održava baš u Beogradu. Zahvalnost dugujemo deci na prvom mestu, zato što su od samog početka prepoznala manifestaciju, jer ona postoji upravo zbog njih. Zato pozivam sve u petak da dođu na svečano otvaranje na kome će biti veliki broj dece.Tim Plazma Sporstskih igara mladih Srbije je sve spremio a već sada mogu da obećam da će sva takmičenja biti spektakularna i na visokom nivou - rekao je Marić.

Nikola Nikodijević u svom obraćanju je naglasio je da ovakve manifestacije su važne ne samo za Beograd nego i za ceo region i izrazio zadovoljstvo što se ova manifestacija održava u Beogradu ukazavči na značaj sporta u razvoju mladih.

- Verujem da ćemo poslati prelepu sliku iz centra grada, sa više hiljada dece, našim sportistima i prijateljima iz regiona, što je dobra formula za život svih na ovim prostorima. Srbija u manifestaciji učestvuje 11. put i to svaki put u dobrom raspoloženju i prijateljstvu, što govori o dobrom zalogu za buduće generacije, a drago mi je što nam se od ove godine priključuje i Slovenija - rekao je Nikodijević, zahvalivši Zdravku Mariću, predsedniku Sportskih igara mladih, na sjajnoj ideji. Raaduje me činjenica što su i druge zemlje u okruženju prepoznale kvalitet Sportskih igara mladih i što žele da se priključe.

1 / 5 Foto: Sportske igre mladih

- O tome najbolje govore ljudi koji su pokrovitelji i ambasadori manifestacije, od predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, preko svetski poznatih sportista, evropskog komesara Johanesa Hana, a u Srbiji se takmičenje organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Vučića, Vlade i Grada Beograda. Beograd je grad sporta i mi se ponosimo takmičenjima koja organizujemo. Naš stav je da sport mora biti besplatan, edukativan i pristupačan svima. Finansiramo amaterski sport, plaćamo termine, trenere, stipendije i podstičemo masovnost u sportu. Bavljenje sportom ne sme da zavisi od ekonomskog statusa roditelja, što je moto i ovih sportskih igara mladih, ali i Grada Beograda - rekao je Nikodijević, pozvavši sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju igara.

- Ponosni smo na činjenicu da su sva takmičenja od samog početka,sve ove godine, besplatna. Zahvalnost duguejmo kompanijama koje su prepoznale značaj Igara. Upravo ta saradnja je konkretno u Srbiji sa generalnim sponzorom kompanijom Bambi i najvoljenijem brendu Plazma. Značaj Igara prepoznale su i druge kompanije i to Dunav osiguranje, Millennium Team i Medical Innovation Solutions“ istakao je u svom obraćanju Zdravko Marić.

- Veoma smo ponosni što je kompanija Bambi, zajedno sa svima omiljenom Plazmom, nakon dugogodišnjeg partnerstva od ove godine i generalni sponzor Sportskih igra mladih u Srbiji. Za nas je ovo veoma značajno jer smo sada nosilac najvećeg sportskog regionalnog projekta posvećenom deci, koji se održava u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Naša podrška ima za cilj promovisanje timskog duha i jednakosti u sportu, jer verujemo da su Plazma Sportske igre mladih mesto gde su svi jedan tim, gde se svi smeju, vesele i druže. Ovo je prilika da podržimo nove generacije i doprinesemo stvaranju zajednice koja neguje sportske vrednosti. Plazma je tu da bude saputnik na ovom važnom putovanju, donoseći radost i energiju svim devojčicama i dečacima koji učestvuju u ovoj sjajnoj sportskoj manifestaciji, istakao je Ognjen Lazić, direktor marketinga i Commex-a kompanije Bambi.

- Sportske igre mladih, u sportskom smislu iz godine u godinu rastu i sve je veći broj broj dece, koji uzimaju učešća u nekom od sportova u okviru igara. Premda ,u svom nazivu, imamo reč sportske, što podrazumeva, pre svega težnju za što boljim rezultatom, naša misija je drugačija i nama je u osnovi igara dečiji osmeh.Ove godine ćemo kroz različite oblike naših aktivnosti napraviti oko 180 dnevnih događaja, širom gradova i opština Srbije i pokušati da dođemo do broja od sto do stodvadeste hiljada učesnika.U petak 24. maja na Trgu republike održaće se svečana ceremnija otvaranja 11. sezone Plazma Soprtskih igara, au okviru te manifestacije kao i sutradan na terenima Vojne gimnazije biće održano gradsko finale u: igri Između dve vatre; trci na 60m; malom fudbalu; odbojci i basketu 3x3. Koroz ovo takmičenje dobićemo predstavnike Beograda za Regionalno finale koje će se održati u Požarevcu 11. Juna. ” Izjavio je Slobodan Popović

Ceremonija svečanog otvaranja jedanaeste sezone Sportskih igara mladih počeće u 11 časova 24.maja Trgu Republike. Posle kulturnog programa, na Trgu će deca uživati u više sportskih disciplina i edukativnih radionica.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track