Gimnastičarke GK “Pobednik” iz Beograda trijumfovale na Prvom kolu Pionirske gimnastičke lige Srbije
Foto: Privatna arhiva

Gimnastičarke GK “Pobednik” iz Beograda trijumfovale na Prvom kolu Pionirske gimnastičke lige Srbije

Ostali sportovi -

Gimnastički klub Pobednik koje predvodio trener Danilo Ðorđević je ostvario izuzetan uspeh na prvom kolu pionirske gimnastičke lige Srbije (Region 2) u A programu, kući donoseći čak 19 medalja i ekipno osvajajući zlatna odličja u čak tri kategorije.

U kategoriji druge selekcije, gimnastičarke Pobednika su potpuno dominirale, osvojivši sva tri mesta na podijumu. Treće mesto zauzela je Danica Petrović, dok je Marija Tripković osvojila srebro. Najsjajnije odličje, zlatnu medalju, ponela je Kira Veksina. Četvrti član ove ekipe - Mirna Jugović zauzela je visoko peto mesto. Drugo mesto ekipno zauzela je ekipa UFVR Partizan iz Kraljeva, dok je treće mesto pripalo SO “Partizanu” iz Kostolca.

U kategoriji treće selekcije, dve vežbačice Pobednika su se popele na postolje. Jovana Domazet je osvojila treće mesto, drugo mesto je pripalo takmičarki GK "Dif-a", iz Beograda Ini Rašković, dok je prvoplasirana bila Dunja Krstić. Preostale članice ekipe Pobednika takođe su ostvarile zapažene rezultate - Maja Vong je bila peta, a Nataša Miljković osma.

U ekipnom plasmanu, drugo mesto je zauzela ekipa gimnastičkog kluba Beograd , a treće ekipa SO Partizana iz Kostolca. Gimnastičarke Pobednika su briljirale i u B programu, u kategoriji mlađih juniorki, gde su takođe osvojile ekipno zlato. Srebrnu medalju je osvojila Olga Kronja, dok su ostali članovi ekipe - Danica Čupić, Tijana Pelemiš, Zora Rosić i Sara Mihajlović – dale svoj doprinos u ovom timu. Dok je drugoplasirana bila ekipa Partizana iz Kostolca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track