SPREMA SE NOVI SPEKTAKL: Boks Evropska Liga šampiona trasira put u Beogradu
Foto: BSS

revolucionarni projekat

SPREMA SE NOVI SPEKTAKL: Boks Evropska Liga šampiona trasira put u Beogradu

Ostali sportovi -

Srpska prestonica već dugi niz godina epicentar je najvećih svetskih i evropskih sportskih takmičenja, ali i pokretač mnogih turbina iz ove oblasti ljudskog života. Sport je radost, sport je igra, boks kao takav je i plemenita veština kroz koju se rađaju nove konekcije, nove veze među nacijama, iz kojih svi izađu viteški. Na pomolu je revolucionarni projekat i takmičenje koje bi zauvek i iz korena izmenilo u pozitivnom smislu evropsku scenu boksa.

Predsednik Evropske boks konfederacije Joanis Filipatos gostuje u Beogradu gde će prisustvovati dvojboju između bratskih klubova, srpskog BK Crvena zvezda i grčkog Olimipijakosa u okviru manifestacije Kup prijateljstva. Na beogradskoj tvrđavi, tik uz monumentalni spomenik „Pobednik“ koji je jedan od glavnih simbola našeg glavnog grada odmeriće snage glavni akteri u ringu i predstaviti u najboljem svetlu boje svojih klubova, ali i bratskih zemalja koje su spojene zauvek neraskidivim vezama.

1 / 3 Foto: BSS

Mečevi na platou sa kojeg pogled vodi na spajanje Save i Dunava, Balkanskog poluostrva i Panonske nizije su na programu 24. maja 2024. sa početkom u 19:30 časova u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight, a glavni organizator ispred kluba domaćina je je prvi čovek BK CZ Vladan Miketić koji se pobrinuo da ovaj događaj bude na najvišem mogućem nivou.

Tokom ove prelepe boks manifestacije pod nazivom Kup prijateljstva koja je pokrenula inicijativu da se od 2025. krene u evropsku boks revoluciju organizacijom evropske boks Lige šampiona u kojoj bi učestvovali najveći klubovi Starog kontinenta od Olimpijakosa, Pari Sen Žermena, Real Madrida, CSKA, Zenit, Levski, Bajern Minhen, vodiće se pregovori da se ideja koja je stvorena i realizuje. Očekuje se da će susret Kup prijateljstva (Crvena zvezda – Olimpijakos) roditi novo plemenito čedo evropske plemenite veštine, da se pasti konačan dogovor o boks Ligi šampiona u kojoj bi gledali na delu i boksere najvećih klubova Evrope, kao što svi ljubitelji fudbala i košarke uživaju u vrhunskim sportskih spektaklima koji stižu sa adresa lidera sporta kada su klubovi u pitanju u ovom delu sveta.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:53

Boks meč u Bugarskoj počeo uz Kebinu pesmu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track