ONI ĆE NOSITI ZASTAVU SRBIJE NA OTVARANJU OLIMPIJSKIH IGARA! Ništa od Novaka Đokovića, čast je pripala dobro poznatim licima!
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

svečana ceremonija

ONI ĆE NOSITI ZASTAVU SRBIJE NA OTVARANJU OLIMPIJSKIH IGARA! Ništa od Novaka Đokovića, čast je pripala dobro poznatim licima!

Ostali sportovi -

Još malo je ostalo do početka Olimpijskih igara koje će se od 26. jula do 11. avgusta održati u Parizu.

Svi u Srbiji se nadaju da će granica medalja ovog puta biti pomerena, te da će nam sportisti doneti puno radosti. Pre samog takmičenja održaće se i ceremonija svečanog otvaranja, a čast da nose zastavu naše zemlje imaće obojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić potvrdio je Olimpijski komitet Srbije.

Maja Ognjenović
foto: Profimedia

Maja Ognjenović je tokom karijere osvajala olimpijske medalje, tako da ima srebro iz 2016. i bronzu iz 2021. godine. Dušan Mandić je takođe vodio Srbiju do medalja, pa tako ima dva zlata (2016. i 2021. godina), kao i bronzu iz 2012.

Dušan Mandić
foto: Vedran Galijas / imago sportfotodienst / Profimedia

Saopštenje Olimpijskog komiteta Srbije prenosimo u celosti:

- Danas je u Olimpijskoj kući održana XXX sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije. Ovom prilikom, IO OKS doneo je odluku da će kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić biti nosioci zastave na Ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara Pariz 2024.

Predsednica Sportske komisije OKS Milica Đuričić obavestila je članove IO o predlogu za nosioce zastave Republike Srbije na Ceremoniji otvaranja OI u Parizu. Od Olimpijskih igara u Tokiju, Međunarodni olimpijski komitet dao je mogućnost nacionalnim olimpijskim komitetima da na ceremoniji otvaranja državnu zastavu nose jedan muški i jedan ženski sportista.

Članovi IO prihvatili su predlog Sportske komisije OKS da nosioci zastave Republike Srbije na svečanoj Ceremoniji otvaranja budu višestruki olimpijski, svetski i evropski šampioni – vaterpolista Dušan Mandić i odbojkašica Maja Ognjenović - stoji u saopštenju.

Takođe, navodi se i ko će biti Šef misije Olimpijskog tima Srbije na predstojećim OI u Parizu.

- Izvršni odbor doneo je odluku da Šef misije Olimpijskog tima Srbije na predstojećim OI u Parizu bude Sonja Vasić, sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije.

Sonja Vasić je nakon izbora za Šefa misije preuzela reč i upoznala članove IO sa tokom priprema Misije OKS za Igre u Parizu i podelila važne informacije pred nastupajuće takmičenje.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su promene u okviru liste kategorisanih sportista programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 i Razvojni program. Novokvalifikovani sportista u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 je rvač Ali Arslan, dok je u Razvojni program ušlo osmoro novih sportista, i to kajakaši Veljko Vještica i Strahinja Dragosavljević, džudisti Boris Janković i Natalija Prolić, rvači Andrija Mihajlović i Milica Sekulović, kao i veslači Sergej Čipak i Milan Stevanović - istakli su iz OKS.

Ovo će biti pete Olimpijske igre za Srbiju od osamostaljenja naše zemlje, a do sada su zastavu na otvaranju nosili Filip Filipović i Sonja Vasić (2021), Ivana Anđušić Maksimović (2016), Novak Đoković (2012) i Jasna Šekarić (2008).

BONUS VIDEO:

00:26

Novak Đoković na terenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track