Veberu pol pozicija u Južnoj Koreji

Formula 1

Veberu pol pozicija u Južnoj Koreji

Ostali sportovi -
Sa drugog stratnog mesta će u nedelju od osam časova po srednjeevropskom vremenu na stazu Jeongam po nove bodove krenuti njegov timski kolega Sebastijan Fetel, a iza Red Bulovog dvojca su Luis Hamilton i Fernando Alonso

Sa pol pozicije na 16. trci šampionata Formule 1 na Velikoj nagradi Južne Koreje će startovati Mark Veber, vozač Red Bula.

Sa drugog stratnog mesta će u nedelju od osam časova po srednjeevropskom vremenu na stazu Jeongam po nove bodove krenuti njegov timski kolega Sebastijan Fetel, a iza Red Bulovog dvojca su Luis Hamilton i Fernando Alonso. Iza najbolje četvorice su se poređali Kimi Raikonen iz Lotusa, Felipe Masa (Ferari), Roman Grožan (Lotus) i vozač Fors Indije Niko Hilkenberg

Austalijancu, koji je zabeležio vreme 1:37.242, ovo je 11. pol pozicija u karijeri, a druga ove sezone. Vozači Red Bula su imali glavnu reč u kvalifikacijama, a Veber je uspeo da nadmaši kolegu Fetela, koji je dao sve od sebe da popravi vreme, ali nije uspeo.

Lider šampionata Fernando Alonso nije blistao tokom kvalifikacija, a nakon prvog dela kvalifikacije su završili vozači Katerhema, Marusije i Hispanije. Kraj za Džensona Baton je usledio posle drugog dela, pokušao je da nadoknadi vreme, ali bezuspešno, pa ga u nedelju očekuje start sa 11. mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track