Zlatić četvrti u finalu Svetskog kupa

Streljaštvo

Zlatić četvrti u finalu Svetskog kupa

Ostali sportovi -
Iza njega, na petoj poziciji, našao se Damir Mikec. Takmičila se i Jasna Šekarić, takođe MK pištoljem, i zauzela 11. mesto

Srpski strelac Andrija Zlatić nije uspeo da odbrani Kristalni globus u gađanju malokalibarskim pištoljem. Prvog dana finala Svetskog kupa u Bangkoku Zlatić je ostao nadomak odličja, na četvrtom mestu. Iza njega, na petoj poziciji, našao se Damir Mikec. Takmičila se i Jasna Šekarić, takođe MK pištoljem, i zauzela 11. mesto.

Malokalibarskim pištoljem kod muškaraca trijumfovao je Kinez Tian Žang, vicešampion Azije, koji je lane na finalu SK u Vroclavu bio drugi, iza Zlatića, a na OI u Londonu je zauzeo tek 25. mesto. Srebro je pripalo svetskom prvaku Tomujukiju Macudi, a bronza Leonidu Ekimovu.Zlatić je za Ekimovim zaostao 2,6 krugova, a Mikec za Zlatićem četiri cela i šest desetih delova kruga.

Jasnu Šekarić je od raspucavanja za finale delilo šest krugova, a pobedila je 20–godišnja Jangmi Kim iz Južne Koreje, koja je tek ove godine počela da učestvuje na seniorskim takmičenjima na svetskom nivou, a već je osvojila olimpijsko zlato, uz olimpijski rekord.Ranije tokom sezone izjednačila je i svetski rekord, takođe na olimpijskom strelištu u Londonu, na prvom turniru Svetskog kupa.

U trećem finalu dana, gađanju MK puškom iz ležećeg stava zlato je pripalo slovenačkom veteranu Rajmondu Debevecu, koji je na OI u Londonu bio treći.

U četvrtak na vatrenu liniju izlazi dvoje naših strelaca. Iz trostava će gađati olimpijska vicešampionka Ivana Maksimović, a u istoj disciplini u muškoj konkurenciji učestvuje Nemanja Mirosavljev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track