Klubovi najurili selektora Udovičića
Foto: KURIR

Truli vaterpolo

Klubovi najurili selektora Udovičića

Ostali sportovi -
Dejan Udovičić podneo ostavku zbog sukoba u domaćem vaterpolu, za smenu svi igrači izuzev Vanje Udovičića i Filipa Filipovića

Udovičić otišao zbog igrača.Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović tvrdi da klubaštvo nije razlog za ostavku dosadašnjeg selektora Dejana Udovičića i osipanje Stručnog saveta. Odnosi Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine i Radničkog, protestno pismo vaterpolista koje su potpisali svi reprezentativci sem Vanje Udovičića i Filipa Filipovića, te izveštaj bivšeg selektora samo su neki od faktora koji su doveli do poremećaja u radu Saveza.Pre ostavke Dejana Udovičića, iz Stručnog saveta su se povukli Dejan Perišić i Aleksandar Šoštar, dok su u tom telu ostali Nenad Manojlović, Viktor Jelenić i Kolja Lazor.- Slobodno napišite da su obične spekulacije da je do podela u Savezu došlo zbog podela na osnovu klubova. To jednostavno nije tačno. Rivaliteta između Partizana, Zvezde i ostalih klubova ima, ali to nema nikakve veze sa ostavkom Dejana Udovičića ili ostavkama članova Stručnog saveta - rekao je za Kurir predsednik VSS Velibor Sovrović i dodao:- Novog selektora izabraćemo do početka nove godine. Što se tiče Stručnog saveta, bilo je razmimoilaženja oko rada i ocene selektora. Neki su bili zadovoljni Udovičićevim radom, neki ne. Gledaćemo i da promenimo Statut jer smatramo da je prošlo vreme glomaznih tela poput Stručnog saveta. Umesto dosadašnjih pet članova, smatramo da bi bilo dobro da to telo ima samo tri člana.Vaterpolo reprezentaciju u mečevima Svetske lige protiv Nemačke i Španije predvodiće Dejan Savić.

Razočaran u pojedine ljude u VSSDejan Udovičić javnosti se obratio kratkim saopštenjem.- U cilju objektivnog i istinitog informisanja javnosti povodom sastanka u prostorijama VSS, želim da istaknem sledeće - nije istina da sam ostavku dao pre početka sastanka sa igračima. Prisustvovao sam sastanku i razočaran celokupnom atmosferom i stavovima pojedinaca, nakon sat i po vremena napustio sam ga pozdravivši se sa igračima. Sva dešavanja posle toga volja su čelnika VSS.

Jelenić: Da kažemo istinu!Član Stručnog saveta VSS Viktor Jelenić kaže:- Najbolje bi bilo da se svi akteri skupe na zajedničkoj konferenciji, da se sučelimo, pogledamo u oči i kažemo istinu! To je najvažnija stvar. Stojim iza svojih reči. Da više prestane prepucavanje po medijima.

Kandidati za selektora 1. Petar Porobić (55)2. Dejan Savić (37)3. Igor Milanović (47)4. Dejan Stanojević (35)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track