Divac zapucao sa Maksimovićevom

Divac zapucao sa Maksimovićevom

Ostali sportovi -
Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović rekla je da je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila zahvaljući velikom trudu i radu, a ne sticajem srećnih okolnosti

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović rekla je da je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila zahvaljući velikom trudu i radu, a ne sticajem srećnih okolnosti."Srebrna medalja sa Olimpijskih igara u Londonu nije mi pala sa vedra neba, bilo je potrebno uložiti mnogo truda i rada i ja sam dokaz da se upornost na kraju isplati", izjavila je Maksimovićeva, koja je učenicima drugog razreda Osnovne škole "Vladimir Rolović" poklonila specijalno dizajnirane štedne knjižice sa po 1.000 dinara na računu."Uverena sam da dosta vas, ukoliko zaista želi, može da postigne moj uspeh. Ne smete da zapostavite školu, ona vam pomaže u daljem razvoju, jer nikada ne znate kada ćete prekinuti karijeru", naglasila je Maksimovićeva.Ona je dodala da nije imala previše odmora nakon Igara u Londonu i da sada, pored streljaštva, ima više vremena za teretanu i obaveze na fakultetu.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

"Učili smo ih olimpijskim i životnim vrednostima. Verujem da će danas ovi mališani usvojiti neke nove vrednosti, početi da štede i poželeti da treniraju neki sport, možda baš streljaštvo. Biti pravi sportista znači biti uporan, a da bstei bili uspešni u štednji, takodje, morate biti uporni. Pokušajte da sačuvate džeparac koji dobijete od roditelja, ali i baka i deka i ostale rodbine", rekao je Divac.

On je zajedno sa prisutnim gostima imao imao priliku da se na specijalnom Skat sistemu oproba u streljaštvu i na kraju uporedi rezultat sa Maksimovićevom, koja je u Londonu osvojila jubilarnu 100. olimpijsku medalju za Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track