Sovrović: Nisam želeo da Udovičić ode

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije

Sovrović: Nisam želeo da Udovičić ode

Ostali sportovi -
Bio sam apsolutno zadovoljan svim medaljama koje je Dejan osvojio sa reprezentacijom, čak sam dva puta davao premije i za bronzana odličja, rekao je na konferenciji

BEOGRAD - Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Velibor Sovrović rekao je danas da nije želeo da dođe do prekida saradnje sa selektorom Dejanom Udovičićem i najavio da će u naredna dva meseca biti poznato ko će ga zameniti.

U ponedeljak je održan sastanak čelnika VSS sa Udovičićem i vaterpolistima koji su se prethodno pismom obratili Savezu nezadovoljni radom nacionalne organizacije i selektora.

"Dugujem objašnjenje - taj sastanak je počeo, ali je Dejan rekao da sa takvim načinom ophođenja ne želi dalje da ide i dodao da više nije trener. Zbog toga sam ja posle sastanka izjavio da je on podneo ostavku. Istina je da smo potpisali sporazumni raskid ugovora koji smo danas poslali njegovom advokatu. Sve je usaglašeno i očekujemo da

Dejan to potpiše", rekao je Sovrović na konferenciji za novinare u sedištu VSS i dodao da "nije želeo da dođe do toga, pogotovo što su, još od 2007. kada je vaterpolo reprezentacija bila četvrti na Svetskom prvenstvu sveta u Melburnu, Dejan i ja radili u apsolutnom konsenzusu.On je naglasio da je bio potpuno zadovoljan radom Udovičića.

"Bio sam apsolutno zadovoljan svim medaljama koje je Dejan osvojio sa reprezentacijom, čak sam dva puta davao premije i za bronzana odličja", rekao je Sovrović.

On je podsetio da je Udovičić uoči Olimpijskih igara u Londonu potpisao novi ugovor, što je bio dokaz da je Savez bio zadovoljan njegovim radom.

"Možda je jedna od grešaka Saveza, ali i ekipe, bilo to što su za OI u Londonu postavili tako visok cilj, odnosno osvajanje zlatne medalje", rekao je Sovrović i napomenuo da su "igrači i Udovičić sa dosta sreće doživeli osvajanje bronze, ali u dubini duše nisu bili zadovoljni i tražili su više, možda je to bila greška".

"Posle sutrašnje utakmice sa Španijom nemamo mnogo reprezentativnih akcija i očekujem da u roku od šezdeset dana rešimo pitanje novog selektora", rekao je Sovrović.

On je dodao da se nada da poslednja dešavanja neće izazvati potrese u Savezu i u reprezentaciji."Kao jednu od stvari koji su igrači zamerili čelnicima VŠ je odnos predstavnika VŠ prema ljudima iz LEN-a i FINA", istakao je on.

"Zamereno je da nismo uspostavili kontakte sa svim organizacijama, a pre svega, u vezi sa suđenjem na utakmicama. Igrači su želeli da imaju jednak tretman, a činjenica je da su nas sudije oštetitle i 2011. na SP u Šangaju protiv Italije, a isto je bilo i protiv Crne Gore u Londonu", rekao je Sovrović.

On je naveo da ne veruje da iza trenutne situaciju stoje interesi klubova.Sovrović je podsetio da je bronzana medalja na OI u Pekingu u Srbiji doživljena kao neuspeh, iako je bilo mnogo okolnosti koje su uticale na rezultat.

"Te godine smo imali prevremenu smenu generacija. Na prvenstvu Evrope nam je Crna Gora otela zlato u finalu i imali smo tešku situaciju sa nesrećom Danila Ikodinovića, a izbio je i sukob između Denisa Šefika i Aleksandra Šapića u Pekingu. Ipak, osvojili smo bronzu, ali u Srbiji kao da smo bili prokuženi i prokaženi", rekao je Sovrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track