Ruskoj bacačici diska preti oduzimanje medalje
Foto: KURIR

Ruskoj bacačici diska preti oduzimanje medalje

Ostali sportovi -
Aktuelna olimpijska vicešampionka u bacanju diska Rusknja Darija Piščelnikova bila je pozitivna na antidoping testu,

Aktuelna olimpijska vicešampionka u bacanju diska Rusknja Darija Piščelnikova bila je pozitivna na antidoping testu, što znači da joj preti oduzimanje medalje. Piščelnikovoj preti i doživotna suspenzija, jer su u njenom B uzorku pronađeni tragovi teškog anaboličkog steroida.

"Prvi test bio je negativan, dok je u B uzorku otkriven trag steroida", rekao je direktor Ruske antidoping agencije Nikita Kamajev.

Piščalnikova je jednom već bila suspendovana - pre Olimpijskih igara u Pekingu, kada je još šest ruskih atletičarki pokušalo da manipuliše doping uzorcima.

Ruska atletičarka je uoči Igara u Londonu bila negativna na antidoping testu, zbog čega je i dobila dozvolu da nastupi, ali je B uzorak koji je kasnije analiziran u jednoj nemačkoj laboratoriji bio pozitivan.

Dvadesetsedmogodišnja Piščelnikova je na Igrama u Londonu bila druga iza Hrvatice Sandre Perković, a ispred Kineskinje Jangfeng Li. Kubanka Jarelis Barios bila je četvrta i mogla bi da dođe do bronze, ukoliko Piščelnikova ostane bez medalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track