ALARMANTNO: Oduzimaju nam EP u vaterpolu?!

ALARMANTNO: Oduzimaju nam EP u vaterpolu?!

Ostali sportovi -
Ukoliko Srbija za mesec dana ne obezbedi 400.000 evra, ostaće bez organizacije Prvenstva Evrope u vaterpolu 2016.

Nema više vremena.Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović veruje da će naša zemlja biti domaćin Evropskog prvenstva 2016. godine iako pojedini čelnici LEN imaju interes da nam oduzmu organizaciju. Posle apela prvog čoveka srpskog vaterpola u ponedeljak, ministarka sporta Alisa Marić zakazala je hitan sastanak sa čelnicima Vaterpolo saveza Srbije.- Raduje me što je ministarka Alisa Marić tako brzo reagovala i zakazala sastanak za petak u 12 časova. Na osnovu te brzine mislim da postoji dobra volja države da stane iza celog projekta i da Srbija organizuje evropski šampionat - rekao je za Kurir Velibor Sovrović.Vaterpolo savez Srbije za kotizaciju treba da plati ukupno 400.000 evra u ratama, iako je cena organizacije Evropskog prvenstva daleko viša. VSS u ovom trenutku nema novca ni za jednu ratu.- Mislim da je interes države da Srbija organizuje to takmičenje. Baš to EP je izborno takmičenje za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Imamo još mesec dana i do tada LEN moramo da predamo pismene garancije države. U protivnom, izgubićemo EP - jasan je Sovrović.Srbija je organizaciju EP dobila u novembru prošle godine, i tada je VSS dobio podršku, i to napismeno, od Grada Beograda, Ministarstva sporta, Sportskog saveza Srbije. Posle promene vlasti u državi ceo projekat je stao, ali se čini da će Vlada pronaći novac kako bi Srbija mogla da organizuje šampionat Evrope.

Turci i Englezi čekaju odluku LENTurska i grad Istanbul spremni su da od Srbije preuzmu organizaciju EP u vaterpolu i u forumima LEN već su počeli da lobiraju za to. Slično razmišljaju i Englezi, koji bi organizovali EP na olimpijskom kompleksu u Londonu.„Evropskoj kući vaterpola“ odgovaralo bi da Srbija odustane. LEN ima ideju da opet spoji plivačke sportove s vaterpolom, kao što je to u svetskim okvirima.

Koliko košta EPDomaćin – godina-cena u evrimaŠpanija - 2008. - 700.000Hrvatska - 2010. - 800.000Holandija - 2012. - 900.000Mađarska - 2014. - 1.000.000Srbija - 2016. - 400.000

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track