Sportisti su ponos Srbije
Foto: Dragan Kadić

Najbolji sportisti

Sportisti su ponos Srbije

Ostali sportovi -
Olimpijski komitet Srbije sinoć dodelio Milici Mandić i Andriji Prlainoviću priznanja za najuspešnije sportiste u 2012. godini
1 / 3 Foto: Dragan Kadić

Zasluženo!Olimpijski komitet Srbije na svečanosti održanoj sinoć u Narodnoj skupštini dodelio je priznanja najuspešnijim sportistima, timovima i treneru u 2012. godini. Među najboljim u protekloj godini našli su se zlatna olimpijka Milica Mandić i bronzani vaterpolista Andrija Prlainović. Za najboljeg trenera proglašen je Dragan Jović, kome pripadaju velike zasluge za to što je Milica iz Londona došla sa zlatnom medaljom.- Presrećna sam. Pošto znam ko su sve bili laureati nagrade, ovo je došlo kao šlag na tortu. Posle svih medalja, došla je i ova nagrada za sportistu godine, i to je neverovatan uspeh - izjavila je vidno srećna Mandićeva.Za najbolji muški tim Olimpijski komitet izabrao je vaterpolo reprezentaciju, koja se iz Londona vratila s bronzom, a najbolja ženska ekipa su teniserke koje su izgubile u finalu Fed kupa ostvarivši istorijski uspeh za našu zemlju. Za naj­bo­ljeg mla­dog sportistu proglašen je vaterpolista Dušan Mandić.Predsednik OKS Vlade Divac, ministarka Alisa Marić i mnogi drugi čestitali su najboljim sportistima Srbije i nakon proglašenja nastavili su druženje uz prigodan koktel.

Rio će nas pozlatiti!Andrija Prlainović u ime vaterpolista najavio je osvajanje zlatne medalje na narednim Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Žaneiru.- Treniraćemo i pripremaćemo se kako to mi umemo i, uz podršku Olimpijskog komiteta i drugih koji su nam pomagali do sada, nadamo se da Rio može da nas pozlati - izjavio je Prlainović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track