Zlatić najbolji sportista Užica u 2012. godini
Foto: Dado Đilas

Zlatić najbolji sportista Užica u 2012. godini

Ostali sportovi -
Osvajač bronze na Olimpijskim igrama pobedio i na četiri međunarodna takmičenja

UŽICE - Srpski reprezentativac u streljaštvu Andrija Zlatić, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, izabran je za najboljeg sportistu Užica u 2012. godini.

Zlatiću je to priznanje Sportskog saveza Užica uručeno sinoć na svečanosti povodom proglašenja najuspešnijih sportista u ovoj godini u Narodnom pozorištu.

On je u 2012. godini u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji sa vazdušnim i malokalibarskim pištoljem osim bronzane medalju u Londonu pobedio i na međunarodnim prvenstvima u Sloveniji, Hrvatskoj, Kuvajtu i Nemačkoj.

Član Streljačkog kluba "Aleksa Dejović" na prvenstvu i u Kupu Srbije sa oba oružja osvajao je prva i druga mesta, a dobitnik je i Majske nagrade Sportskog saveza Srbije.

Po odluci Sportskog saveza Užica najuspešniji užički klub u ovoj godini bio je fudbalski klub Jedinstvo Putevi, koji od ove sezone igra u Prvoj ligi Srbije, dok je trener Predrag Ristanović proglašen za najuspešnijeg trenera. Iako debitanti u ovom rangu na kraju jesenjeg dela prvenstva dele četvrto i peto mesto sa Borcem iz Čačka i imaju velike šanse da se domognu drugog mesta koje vodi u Super ligu.

Nagrada za životno delo pripala je predsedniku Upravnog odbora fudbalskog kluba Sloboda Draganu Subotiću. U obrazloženju odluke navodi se da je Subotić više od 40 godina u sportu, prvo u košarci kao igrač, a kasnije je bio član UO odbojkaškog kluba Jedinstvo, dok je sa Sevojnom prošao sve rangove takmičenja do Superlige.

Žiri ovogodišnjeg proglašenja najboljih sportista doneo je odluku da dodeli i dve specijalne nagrade Aleksandri Kojović, koja je postala prvi međunarodni fudbalski sudija sa znakom FIFA i užičkom "Supermenu" Milovanu Milutinoviću.

Milutinović je postao prvi Užičanin upisan u Ginisovu knjigu rekorda, pošto je ovog leta na stadionu "Lindford Kristi" u Londonu 100 metara sa teretom od 45 kilograma pretrčao za samo 25,19 sekundi. On je prethodno u britansku prestonicu došao peške za 62 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track