Vuković: Nismo pričali o medalju uoči EP, nećemo ni sada
Foto: Brisanje

Nema obećanja

Vuković: Nismo pričali o medalju uoči EP, nećemo ni sada

Ostali sportovi -
Srbija će na SP igrati u grupi sa selekcijama Slovenije, Poljske, Koreje, Belorusije i Saudijske Arabije.

BEOGRAD - Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je danas da ekipa sa visokim ambicijama putuje na Svetsko prvenstvo u Španiju, ali da o medalji nisu pričali ni uoči prvenstva Evrope u Beogradu kada je osvojeno srebro, pa neće ni sada.

"Bitno je da u svakoj utakmici damo sve od sebe, ali i da istrpimo greške, pogotovo mladih i da ih ne opterećujemo. Pred Evropsko prvenstvo u Beogradu nismo spominjali medalje, pa nećemo ni sad. Imamo grupu po meri i bilo bi odlično da kao prvi odemo u osminu finala i na taj način izbegnemo Španiju i Hrvatsku", istakao je Vuković.

On je dodao da će konačan spisak putnika zbog povrede Nemanje Zelenovića saopštiti posle večerašnjeg treninga.

"U odnosu na prvenstvo Evrope imaćemo devet novih igrača. Njihova mladost i neiskustvo biće nam podrška, jer imaju veliku želju da se dokažu, ali svakako da će nam nedostajati i neki stariji, poput Manojlovića, koji zbog bolesti nije sa nama", konstatovao je selektor.

Vuković je naveo da je ubedljiv poraz od Egipta u prijateljskom meču u Vrnjačkoj banji "epizoda koja se dešava jednom u životu".

"Dobro je da nam se ta epizoda desila sada. Verovatno smo malo "poleteli", ali svakako moramo da imamo vrhunske ambicije", poručio je on.

Kapiten Srbije Momir Ilić naglasio je da je postavljanje visokih ciljeva veoma bitno.

"Moramo da damo maksimum uj svakoj utakmici, kao što smo radili na Evropskom prvenstvu. Za mene je velika stvar igrati za svoju zemlju i dostojanstveno ćemo predstaviti ovaj narod. Što se tiče utakmice protiv Egipta, u meč smo ušli nemotivisani, ali sada znamo da nijednu reprezentaciju ne možemo da dobijemo ako ne damo sve od sebe", rekao je Ilić.

Ivan Nikčević je takođe naglasio veliko zadovoljstvo zbog igranja u dresu Srbije.

"Naš mentalitet je takav da nas obavezuje da postavljamo visoke ciljeve. Sa puno ambicija krećemo u Španiju. Želim da pohvalim mlade i da im se zahvalim što su oni naša najveća snaga", rekao je Nikčević.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović dodao je da su visoki ciljevi do sada bili privilegija Danske, ali da se posle 2012. godine u kojoj se srpski rukomet vratio na veliku scenu sada podrazumevaju i u srpskom timu.

"Ovo je prilika da se potvrdi rezultat sa Evropskog prvenstva. Idemo pravim putem, naš konačni cilj je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Riju i biće nam mnogo lakše ukoliko od starta krenemo na pravim način, odličnim rezultatom na Svetskom šampionatu u Španiji", istakao je Marjanović.

Šampionat sveta održava se od 11. do 27. januara, a Srbija će igrati u C grupi u Saragosi sa selekcijama Slovenije, Poljske, Koreje, Belorusije i Saudijske Arabije.

Prvi meč Srbija igra u subotu 12. januara od 15.45 sati sa Korejom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track