Nenadić: Slede prave utakmice

Rukometaši posle pobede

Nenadić: Slede prave utakmice

Ostali sportovi -
Selektor Veselin Vuković i igrač Petar Nenadić zadovoljni su prikazanim samo u drugom poluvremenu meča u Saragosi

Muška rukometna reprezentacija Srbije, savladala je Saudijsku Arabiju 30:20 (12:10) u trećem kolu Svetskog prvenstva, a selektor Veselin Vuković i igrač Petar Nenadić zadovoljni su prikazanim samo u drugom poluvremenu meča u Saragosi.

"Želim da čestitam Saudijcima na fer utakmici. Ovakve utakmice nisu lake, kada znate da ste bolji. Slabiji tim ima više motiva da igra dobro i da se bori do zadnjeg minuta. Igrali smo ozbiljno u drugom poluvremenu. I u prvom smo igrali dobro, ai smo promašili dosta zicera. Gajić je bio odličan. U nastavku smo igrali drugačije, rotirali smo dosta, tako da mislim da možemo biti sveži za nastavak", rekao je Vuković i dodao:

"Ovo su utakmice koje prave ekipe i ne vole da igraju. Došli smo do toga da ne volimo da igramo ovakvu utakmicu, ali su momci shvatili u drugom poluvremenu da i ovakve utakmice mogu da posluže kao priprema. Dosta smo korektno odradili posao. Bila je primetna želja. Malo su nas izbacile iz ritma i sudije. Bitno je da smo se vratili u onome u čemu moramo da budemo najbolji – odbrani", zaključio je Vuković.

Na njegove reči, nadovezao se Petar Nenadić:

"Igrali smo dobro u drugom poluvremenu. U prvom smo promašili dosta. Napravili smo razliku i onda je utakmica bila lakša. Igrali smo dobro odbranu i davali lake golove. Čekaju nas dve teške utakmice, spremni smo. .

Selektor Saudijaca, Nenad Kljajić, bio je svestan razlike u kvalitetu dve reprezentacije:

"Čestitam Srbiji na pobedi. Oni su bili mnogo bolji od nas u drugom poluvremenu. Nismo igrali dobro odbranu u nastavku, šutirali mnogo sa sredine, to ne može protiv Srbije. Nismo imali koncentraciju svih 60 minuta. Kada je Srbija povela sa pet, šest golova, meč je bio gotov. Za nas sada počinje turnir protiv Koreje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track