OKS finansira pripreme 58 sportista i sedam reprezentacija

Plan za Rio

OKS finansira pripreme 58 sportista i sedam reprezentacija

Ostali sportovi -
Sportisti su svrstani u tri kategorije na osnovu rezultata na Olimpijskim igrama, Evropskim i Svetskim prvenstvima u prethodnom periodu.

BEOGRAD - Olimpijski komitet Srbije (OKS) finansiraće pripreme tokom 2013. godine za 58 takmičara iz individualnih sportova i sedam reprezentacija u okviru programa Rio 2016.

U prvoj kategoriji se nalaze osvajači olimpijskih medalja, odličja na SP i zlata na EP : Milica Mandić, Ivana Maksimović, Andrija Zlatić i Nataša Janić.

U drugoj kategoriji su sportisti koji su na OI bili plasirani od četvrtog do 10. mesta, od četvrtog do osmog na SP ili drugo i treće mesto na EP.

To su: Zorana Arunović, Nemanja Mirosavljev, Velimir Stjepanović, Asmir Kolašinac, Dragana Gladović, Damir Fejzić, Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević, kao i kajakaši i veslački četverac bez kormilara.

U trećoj kategoriji su sportisti plasirani do 15. mesta na OI, do 12. pozicije na SP i do osmog mesta na EP: Damir Mikec, Jasna Šekarić, Andrea Arsović, Bobana Veličković, Vanja Babić, Ivan Lenđer, Nađa Higl, Mihail Dudaš, Ivana Španović, Emir Bekrić, Aleksandar Drenovak, Ana Ivanović, Viktor Troicki, Aleksandar Karakašević, Gabor Kasa, Dmitri Gerasimenko, Aleksandar Kukolj, Jovana Rogić, Davor Štefanek, Aleksandar Maksimović i četiri posade u veslanje.

U ekipnim sportovima takođe su napravljene tri kategorije.

U prvoj kategoriji su vaterpolisti, u drugoj su muške selekcije u odbojci i rukometu, dok su u trećoj odbojkašice, rukometašice, košarkašice i košarkaši.

Sledeće Olimpijske igre održaće se od 5. do 21. avgusta 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track